Io köper tredje svensk byrå, siktar på 28 förvärv

In Drupal, E-handel, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

iO och Henrik Segergren förvärvar idag en tredje svensk open source-byrå i WordPress-specialisten Triggerfish.

Vilka svenska bolagsledningar har redan spenderat för mycket pengar på metaverse och mindre taktiska digitalbeslut? Leta i MKSE.com innovation tech nyhetskategori. Öppen gratis under en begränsad period.

iO, en nyligen omdöpt ”end-to-end Agency”, från Belgien, har senaste året tagit över Stendahls i Göteborg, WordPress/Drupal-fokuserade Awave i Stockholm och nyligen även Drupalgänget Peytz & Co i Köpenhamn. Nu ansluter även Triggerfish sig till iO Skandinavien.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya referenser från ledaren på WooCommerce, trots riskkapitalisternas ogillande

Triggerfish har senaste 10 åren blivit kända som enväxande aktör inom WordPress med flera projekt i ryggen. Triggerfish har i år lanserat Naturskyddsföreningen och nya Klövern.

Genom sitt köp av Triggerfish ser man nu tydligt att en ny större aktör tar form i Sverige och Norden. iO säger sig vilja utmana de övriga M&A och eCommerce/martech-nätverken ARC, NoA och Nova då man har för avsikt att bygga ett end-to-end erbjudande likt det man har gjort i Benelux. I Benelux har man senaste 5 åren förvärvat 28 byråer och är nu över 2000 medarbetare totalt.

” – Att bli en del av iO är ett naturligt steg för Triggerfish då vi ser att marknaden efterfrågar fler tjänster som kompletterar vårt kärnerbjudande. Vi kan erbjuda våra kunder fler spetskompetens och våra anställda möjlighet att få samarbeta med fler duktiga medarbetare.”

Säger Jakob Pernvik, VD på Triggerfish.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så fungerar NoA Elevates nya "Content-as-a-service" paketering