IT-bolagen som betalar högst löner i Sverige, snittlön 3,2 Mkr per år

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hur står sig Adobe, Salesforce och de andra arbetsgivarna med de högsta svenska snittlönerna senaste åren? Idag vet vi när kreditupplysningsföretaget Creditsafe presenterar Sveriges 100 bäst betalande företag. Listan inkluderar aktiebolag med minst 50 anställda och alla snittlöner baseras på företagens egna bokslut som har lämnats in till Bolagsverket. 82 av 100 företag finns i Stockholm.

På en förstaplats kommer föga förvånande partnerägda och i ett uppmärksammat fall vinstutdelande EQT Partners Aktiebolag med en snittlön om massiva 3 153 000 SEK. Det gällde hela 126 anställda. Därefter kommer Huawei med snittlön om 2,01 Mkr/år till 267 anställda. Salesforce är nedputtade till en åttondeplats i år med 1,71 Mkr / år och anställd i snitt samt Boston Consulting Group kommer därefter med lika mycket.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  GM handlar upp Adobe Experience Cloud för att vägleda elbilsägare

30 nya företag har placerat sig på året topplista, med Adobe och svenska Facebook. De två i särklass största arbetsgivarna på listan är musikstreamingtjänsten Spotify (1715 anställda) och IT-företaget IBM (1038 anställda) som ändå ligger på runt 1,1 respektive 0,95 Mkr per anställd och år. Microsoft Sverige ligger i snitt på 1,34 Mkr / år, SAP 1,37 Mkr per år, Adobe på 1,21 Mkr / år, Telia på 1,19 Mkr / år, McKinsey på 1,13 Mkr / år och Apple på 1,09 Mkr / år.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nu kommer "AImyndigheten", anställer för 13 nya roller inom DataOps