IT-konsulten anställer 100, vill bli ledande svensk digitalbyrå

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

På MKSE.com skriver vi ofta hur både media-, kommunikations-, reklambyråer och IT-konsulter de senaste åren närmat sig webbyråernas domän och vill bli titulerade digitalbyråer. Tom. PR-byråerna anställer AD:s och frontendare idag och har inget emot att prata om sina växande digitala enheter.

Senast in att kalla sig ”digitalbyrå” är tidigare starkt telekomfokuserade, noterade IT-konsulten HiQ.

Digitalt ska vara ett tillväxtområde inom HiQ och de ska q3 2015 redan anställt ett hundratal personer i Norden med erfarenhet av kommunikationsstrategi, interaktionsdesign, art direction, copywriting, samt grafik, 3d-modellering, film och ljud. HiQ söker nu ännu fler av denna typ av kreatörer från främst reklambranschen.

0st
personer har anställts inom digitalt, fler kreatörer ska in

Dessutom nämner HiQ att bolaget fokus på Internet of Things och dess, främst framtida, koppling till marknadskommunikation ska hjälpa dem att växa vidare inom området. Det är nog vad det blivit av alla tidigare projekt för Ericsson och SAAB.

CMS/CXM-mässigt har HiQ en mycket liten EPiServer Solution partner.låda om fyra personer. De har även hjälpt Västerås stad med en Sitevision nyligen och erbjuder Zurb.

Andra som kallar sig bland ”Sveriges största byrå” är Creuna samt tidigare en period även Cybercom.

Skriv upp dig för veckovis insider nyheter
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  HiQ köper ”SAFe-tåg” konsult i utlandet

Kommentarer

Leave a Comment