Jaguar.se och LandRover.se går live på kundupplevelsefokuserade SDL lösningar

In CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SDL berättar att de nyligen gått live med nya större kundupplevelse- och webbprojekt för kunderna Jaguar och Land Rover.

Det är nya molnbaserade SDL Web, tidigare SDL Tridion, upprättningar som driftar de svenska sajterna i en större europeisk utrullning som täckt hela 50 olika marknader och pågårr sedan slutet av 2014.

Det syns ett tidigt engagemang i att lära sig mer om sina okända besökare. Tidigt efterfrågas mer information (e-post) om besökarna.

Redaktionerna bakom Jaguar och Land Rover är både månghövdade och aktiva. Hela 500 redaktörer använder de nya webblösningarna och skapar en mängd innehåll från olika enheter, hela tiden. Det ska handla om hundratals, ibland tusentals uppdateringar på webbplatserna varje månad.

Dessutom ryms mycket media inom den nya satsningen som Jaguar och Land Rover tagit fram. Det har byggt in en speciell mediahanteringsfunktion för att få bra kontroll över videohanteringen där teamet är stoltast över möjligheten att kunna bygga in olika call-2-actions i olika filmer för ökad konvertering. Driften av media ska återfinnas hos Youtube och Vimeo, men ägandeskapet och konfigurationen sköts helt via SDL.

jaguar.se

Fler av de större nya 2014-2015 bilmärkesprojekten med kundupplevelse, analys och andra CXM-egenskaper återfinns på SDL. Även t ex svenska Toyotas nya webbplats som släpptes tidigare i vår återfinns på SDL web.

0st
redaktörer styr de nya webbsatsningarna för bilmärkena

En andra större 2015-release från SDL som de berättar om är nya Tom Toms internationella sidor, anpassade efter verksamhetens skiftade fokus de senaste åren. Mer om det i en separat post.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Handelsbanken bygger 70 man stort Salesforce CoE low-code team

Leave a Comment