Jajja och WGP slås samman, gemensamt bolag med programmaticbyrå. Nya i ledningen

In Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

De traditionella SEO-byråernas lönsamhet tryter och de måste agera. Något MKSE.com konstaterat i några granskningar det senaste året. Nu händer det.

Klassiska SEO-jätten Jajja Media Group går tillsammans med SEO- och digitala marknadsföringsbyrån WGP ihop i den nya digitala byrågruppen DGTL Group med 100 medarbetare. Det gör de tillsammans med programmaticbyrån Bi Firm som omsatt runt 15 Mkr årligen. Nu tas ett ”Curamando” liknande erbjudande inom allt från analys, sök, sociala medier, digital marknadsföring, content, webbproduktion och film fram. Namnet tvingas de dela med befintliga tvåmannabolaget DGTL, ett asiatiskt logistikföretag och en festival i Holland.

Jajjas Mattias Kellquist blir VD på DGTL Group. Han säger till Beaconomist:

”– På en marknad som mer än någon annan kännetecknas av extremt snabb teknikutveckling och automation krävs mer av byråerna för att hjälpa kunderna nå framgång. En stark trend är även att kunder vill samla så mycket som möjligt hos en och samma byrå. Det gynnar oss då att samarbeta och samla fler färdigheter i en större grupp, säger Mattias Kellquist.”

Dgtl Group siktar på organisk tillväxt och vi kommer att titta på att inkludera fler bolag i gruppen framöver. Jajja gick back med -3 Mkr senast (totala förlusterna de senaste åren är nu uppe i totalt -11,62 Mkr) men har en krigskassa om runt 26 Mkr. WGPs kassa är på motsvarande belopp, totalt 23 Mkr sparade. Kellquist fortsätter:

”– Inom DGTL Group erbjuder vi ett komplett utbud av digitala och kreativa tjänster, med kunder som söker en partner med multidisciplinära färdigheter med fokus på resultat. Genom att kombinera djup data- och teknisk expertis, med exceptionella kreativa erfarenheter, kommer vi tillsammans inom DGTL Group att hjälpa till att bygga varumärken för den digitala eran.”

WGP har även en ny VD i Johan Mossberg (tidigare säljare vid Centigo) som presenterar sig enligt nedanstående.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Strategiska bedömningar och utvärderingar säljer fortsatt bra hos martech-husen

Han ersätter Nicklas Flisberg på posten.Den digitala byrågruppen DGTL Group väntas omsätta runt 140 Mkr per år. Jajja slogs senast i slutet av 2015 samman med den digitala byrån Eurovator för att möta konkurrensen.Nyligen visade det sig även att den tredje jätten, Klikki, drabbats av några ledningsavhopp som gått vidare till snarlik verksamhet.