Jajja SEO-test E-handel 2011 vinnaren är värdelös?

In Dynamicweb, E-handel system, Nyheter, SEO by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Jajja och SEO teknikern Jimmy Wirsborg fortsätter marknadsföra sig med diverse “SEO test”.

Nu senast med ett omarbetat e-handelstest “SEO-test E-handel 2011” som ska mäta e-commerce SEO-vänlighet sett till konsultinsats, modularitet och OTB (medföljer i originalpaketet).

http://www.ehandel.se/artikelbilder/thumbs/500/886.jpg

Men de kämpar i motvind, bara timmar efter testet släppts så ifrågasattes det och kallades värdelöst av både SEO-branschen och e-handelsbranschen.

Det är vinnaren, MKSE.com-aktiva danska företaget Dynamicweb som får full pott och bäst betyg. I de i SEO-sammanhang ack så viktiga URL:erna så använder sig Dynamicweb av hashtaggar, vilket Google inte alltid uppskattar i sina sökresultat. Dessutom ifrågasätts att snittbetyget bland över 30 testade e-handelsbolag är 4,8 av 5,0 (!).

Vi har mer på samma ämne:  Personaliserad video av Phyron effektivt, står för 71 procent av konverteringarna hos svenska BMW

Jajja, vars VD avgår av oklara anledningar idag, har haft några tuffa år där deras fuffens metodik, gå-påiga säljstil och stämningar mot SEO-communityt hårt kritiserats.

Dock går koncernens alla bolag rätt bra. Ägaren och grundaren Mattias Kellquist har via ägarbolagen Makalös och Gruppo en total kassakista på hela 120 Mkr.

Kommentarer

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.