Jelastic Multi-Cloud PaaS och CaaS tillgänglig i Sverige via nytt samarbete

In Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Palo Alto-baserade Cloud PaaS-aktören och Multi-Cloud PaaS-företaget Jelastic gör ytterligare ett insteg på den svenska marknaden genom ett nytt samarbete inom PaaS och CaaS (Container as a Service) plattformar tillsammans med svenska Beebyte. Det handlar om databas och applikationsserver-kluster och containrar baserade på Docker och Kubernetes som erbjuds på smidiga sätt för t ex Adobe Magento och WordPress WooCommerce.

 ” – Med 4000 kunder i ryggen så känner vi att vi lyckats skaka om den delen av marknaden och gett den nytt liv, till gagn för det stora flertalet internetcentriska användare och bolag. Nu är det dags för oss att ta nästa steg, att göra samma sak på plattforms- och containermarknaden. Med den nya tjänsten beebyte PaaS så ger vi möjlighet för fler att bygga tjänster och applikationer utan att behöva ta hand om serverinfrastrukturen .. Vi tror att det här kommer att blir ett populärt alternativ för appbyggare, SaaS leverantörer och e-handelsleverantörer. Från början lanserar vi den med t.ex. automatisk skalning för WordPress/WooCommerce och Magento kluster. Den har också fullt stöd för till exempel Java, Python, PHP, Ruby språk.”

säger Beebytes VD Niclas Alvebratt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ESNY byter byrå, bygger ny ID i ESNY Global

Även svenska Elastx erbjuder Jelastic sedan tidigare via tre regioner i Sverige och tre helt separera datacenter.

Jelastic tillhandahåller Multi-Cloud PaaS baserat på containerteknik för värdtjänstleverantörer, ISV, telekommunikationsföretag, företag och utvecklare. Plattformen är tillgänglig som offentligt moln i mer än 70 datacenter världen över, privat moln, hybrid och multimoln.