Jetshop Flight prestanda-ehandel klockar in på 9 sekunder, anses ”extremt snabb”

In E-handel, Google Voice etc, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Perstandakraftmätningen bland svenska e-handelsplattformar fortsätter. Nu är det EOC Capital LLP-ägda Jetshop som berättar att deras nya front, Jetshop Flight på Telias CDN-lösning och Facebook React.js ska vara bland de snabbaste i landet. En passning mot Avensia SCOPE och Adobe Magento 2 PWA som tidigare eftersträvat samma titel.

Men det är ett vanskligt område att ge sig in på när det så pass lätt att kontrollera hur pass snabb en ny e-handel verkligen är. Och att få resultat från självaste Google som berättar att 3/10 kunder skulle lämna (!) Shopnorthernspirit.se på grund av att webbplatsen, efter förändringarna, laddar så pass sakta kan inte anses som en PR-succé.

Dessutom används React.js, som kallas ”den senaste tekniken” av Kristofer Hillhammar, COO/CPO på Jetshop. Trots att tekniken redan, några år efter att den blev publikt tillgänglig, ifrågasatts av andra prestanda-sökande svenska e-handlare.

”- Man ser hur extremt snabb hastigheten är nu och det får vi också mycket positiv feedback kring. Det är en otroligt stor skillnad jämfört med den tidigare sajten.”

Tycker ändå Niclas Carlson, vd hos kunden Northern Spirit.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cake och 64 kunder till live på Centra headless e-commerce

Vid flera mätningar under tors- och fredagen visade den nya e-handeln upp svarstider om 8-12 sekunder. Vilket får totalbetyget ”poor performance” av Google (baserat på den ledande uppkopplingshastigheten runt om i världen). Eller 36/100 i totalbetyg i Google Pagespeed/Insights. Samma långa laddtid mättes upp i just Pingdom Tools under slutet av veckan. Från den närmaste mät-noden i Europa (som mäter på bredbandshastighet (!)).

Liknande problem hade Avensia SCOPE-ramverk som för några veckor sedan klockades till enbart ett Pingdom “D”, 61/100 i samlat prestandabetyg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Iprospect går in på Clas Ohlson, nya tekniska plattformar

Runt 15 kunder har under vintern fått det nya Jetshop frontend-lagret och ska uppleva bättre presentanda. Den nya front-enden ska vara byggd från scratch och bygger på beprövade uppsättningar av performance-javascriptramverk (React) och lokalt samt distribuerat CDN-stöd. Snarlikt hur just SCOPE är uppbyggt.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.