Joomla och Drupal-byråer tonar ned sitt plattformserbjudande, erbjuder MA/online marketing alternativ

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Drupal, Joomla, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Sveriges största Joomla-fokuserade byrå har tonat ned sitt erbjudande och beroende av plattformen i senaste egna företagspresentationen. Numera talas det om Pixpro, Pixpro Labs och Pixpro Academy och då nämns Joomla enbart en gång. Långt ned i en omfattande text om den teknik bolag använder sig av.

Lika mycket yta får ett nytt tekniskt erbjudande i form av SME lösningen Infusionsoft för CRM och Online Sales & Marketing. En plattform de certifierats sig inom.

Tilltaget är anmärkningsvärt eftersom Pixpros VD haft en ordförandepost inom Joomla officiella intressegrupp Open Source Matters Inc (OSM) sedan 2014 och varit en av de största förespråkarna på lokal nivå för plattformen.

Samma sak började vi även se för något år sedan hos en ledande Drupal-aktör, Wunderkraut. De talar nästan lika ofta och gärna om Hubspot Inbound marketing och Marketing Automation dessa dagar som Drupal 8. En plattform de även är certifierade inom.

Pixpro omsätter 2 Mkr 2016, ned från 3,8 Mkr 2014 och gör en förlust på hela 1,2 Mkr med totalt sex anställda.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  83 procent svenska marknadsförare använder redan AI, 70 procent är samtidigt oroade

Kommentarer

 1. Jag har de senaste 5 åren haft ett styrelseuppdrag för det amerikanska företaget Open Source Matters, Inc. som äger Joomla! Förra månaden avslutade jag mina 3 år som Styrelseordförande (President) där ett av de viktigaste uppdragen i rollen har varit att ta fram, “sälja in” och genomföra en större omstrukturering av Joomla! organisationen för att möjliggöra global tillväxt. Jag har även starkt bidragit till att vi nu har “Joomla! Certification Program”. Det är helt unikt i sitt slag. Ett globalt certifieringsprogram har tagits fram enbart med hjälp av voluntära krafter. Fler och fler utbildningsinstitut och skolor lägger nu till utbildning i Joomla CMS i kurserna och ger studenterna möjligheten att ta certifieringen efter avslutad kurs. Allt det jag har gjort i mitt uppdrag är jag riktigt stolt över och känner enorm kärlek för den fantastiska Joomla! Communityn där ingen får ersättning för sin tid (inte ens Presidenten!) Tillsammans skapar och förvaltar vi ett flexibelt, skalbart, responsivt och användarvänligt system, som idag är världens näst mest använda. Joomla! passerade precis 80 miljoner nedladdningar enbart från joomla.org (då räknas inte alla andra nedladdningar som t.ex. quick install på webbhotellen).

  Mitt styrelseuppdrag för Joomla!, framförallt mitt Presidentskap, har varit riktigt utmanande och svårt men samtidigt enormt givande. I rollen som President har jag rest ofta och länge. Uppdraget har tagit mycket mer tid än vad jag hade tänkt mig vilket givetvis har bidragit till Pixpro’s svaga resultat.

  Under den här tiden har det fantastiska Pixpro Teamet på 7 personer, har haft fokus på att hjälpa våra kunder med sin digitala marknadskommunikation med Joomla! CMS (https://pixpro.net/sv/joomla), Infusionsoft CRM med Marketing Automation (https://pixpro.net/sv/infusionsoft), sociala medier, m.m. (Pixpro Agency, pixpro.net/sv), erbjuda Joomla! tillägg till den globala marknaden som är riktigt bra för digitala marknadsförare som använder Joomla! Bland annat är en redaktionskalender och en scripthanterade, som förutom vår PixSearch (som fyller 10 år i år), våra populäraste tillägg (Pixpro Labs, pixpro.net/labs) och fortsatt att föreläsa/utbilda/coacha både på plats hos oss, hos kund och digitalt (Pixpro Academy, pixproacademy.net).

  Nu är mitt uppdrag i ledningen för Joomla! slutfört och jag ser fram emot att fortsätta bidra till Joomla! på andra sätt (det har vi ju alltid gjort). För Pixpro, för vårt team och för våra kunder innebär det att jag kommer att befinna mig mer i Stockholm än tidigare och ha mer fokus på Pixpro än jag haft de senaste åren. Nu med en hel del mer kunskap och erfarenhet i att transformera organisationer globalt.

  Tro inte att jag slutat resa dock, resa för att utöka nätverk och kunskap kommer jag alltid göra. Snart åker jag på Infusionsofts årliga användarkonferens i Phoenix för att nätverka och vidareutbilda mig inom de senaste globala trenderna inom digital marknadskommunikation & marketing automation. Pixpro är Infusionsoft Certified Partner sedan 2014. I början av juni deltar vi som vanligt på “JandBeyond”, den internationella Joomla! konferensen, som varje år arrangeras i Europa – denna gång i Polen. Detta år både som sponsorer via Pixpro Labs och som föreläsare. http://jandbeyond.org/

  Det är nästan två år sedan vi gjorde en rebranding av Pixpro och därmed gjorde om vår webbsajt där vi fokuserar på att berätta mer om resultatet som vi ger våra kunder, vilka metoder vi använder och inte så mycket om teknikvalet. Precis som många andra byråer. Kunderna är inte så intresserade av tekniken utan att vi som byråer kan förstå och lösa deras problem och att vi sedan är experter på de verktyg/teknikval vi rekommenderar tar de för givet. Fokus ligger, och ska alltid ligga på kunden, att lösa deras utmaningar på bästa möjliga sätt, och inte på oss och våra teknikpreferenser och vår verkygslåda. Pixpro har aldrig varit enbart en teknikparter utan är en fullservice byrå som arbetar med affärsstrategi & digitalstrategi, implementation & utveckling och support & utbildning.

  Att antyda att vi inte längre är passionerade ambassadörer för Joomla! är helt fel.

  Pixpro hostar Svenska Joomlaföreningens månatliga möten i våra lokaler i Stockholm och livestreamar dessa via Facebook Live så att alla från hela Sverige kan delta och interagera. Nu på måndag kör vi igen så vill du vara med så är du varmt välkommen. https://www.facebook.com/joomlaforeningen Då handlar det om den nya releasen Joomla! 3.7 och vad vi kan förvänta oss av den. Svaret är en hel del!

  Pixpro har arrangerat en serie gratis webbinarier med förhandsvisning av Joomla! 3.7 som planeras släppas i slutet av april. Nu har vi även startat en spellista på vår Youtube kanal där vi tittar närmare på de största nyheterna i nya Joomla! versionen https://www.youtube.com/user/pixprostockholm

  I höst kommer Pixpro även att tillsammans med Svenska Joomlaföreningen att arrangera ett Joomla! Certifieringstillfälle för de som vill certifieras sig som Joomla! Administratörer.

  Om du har några fler frågor om vår passion för Joomla!, om du vill bidra till Joomla! Communityn eller vad vi på Pixpro gör tillsammans med våra kunder för att transformera kundresan får du gärna höra av dig på [email protected] alt. ring 08-410 567 60.

  Bästa hälsningar
  Sarah Watz

Leave a Comment