Jordbruksverket och Consid gick 300 Mkr över budget, kunden tvingas låna för att kunna betala

In Nyheter, Offentlig sektor, SiteVision by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Statskontoret har i en ny rapport kommit fram till att Jordbruksverkets IT-system för att hantera framtida EU-stöd blir 300 Mkr dyrare än tänkt. Slutnotan väntas landa på 600 Mkr efter ett utdraget projekt.Jordbruksverket måste nu låna pengar för att kunna betala leverantörer som huvudansvariga Consid. Harald Svensson ställföreträdande generaldirektör på Jordbruksverket berättar för Beaconomist att leverantörerna inte haft det lätt att matcha ihop den kompetens och de roller Jordbruksverket har efterfrågat. De är osäkra på om...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.