Jula, Sitevision och Consid presenterar AI i intranät

In AI, ChatGPT, Machine Learning, Intranät, Java, Nyheter, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under Smarta Intranät-konferensen i veckan var ett av huvudspåren AI och genAIs införande även i ”employee experience” och modern workplace, intranätprojekt. Det handlar om att hantera och personalisera innehåll på smartare och mer automatiserade sätt, även här. En av de första som faktiskt redan gått live med projekt stödda av AI är retailkedjan Jula.

0 st
varuhus har Jula
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Jula har i ett nytt projekt jobbat med att personalisera sitt intranät med hjälp av Sitevision samt populära tredjepartstillägget Rek.ai. Consid står för helhetsåtagandet och ansvaret för projektet. Jula sökte olika typer av stöd för att beta av ett hav av information, ont om tid för egna redaktörerna samt svårigheter med att få ut olika uppdateringar.

AI kunde vara en lösning på mycket av detta. För att få in artificiell intelligens i projektet genomfördes ett arbete där olika typer av extra data identifierades, utvann, rensades och förfinades för att sedan adderas till den utvalda AI-modellen som därefter kopplades till deras nya intranät i Sitevision CMS. Nu finns bl a AI-förstärkt utformning, navigation och annat stöd som ska hjälpa besökare att hitta det som just de eftersöker.

Jula har 120 varuhus och 400 anställda på huvudkontoren. Julas centrallager i Skara är störst i norra Europa, ska vara lika stort som 35 fotbollsplaner. Jula kedjan är utöver Sverige även närvarande även i Polen, Österrike, Norge och nyligen Finland.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ”Generativ AI kan hjälpa företag möta ökad efterfrågan på innehåll”