Kammarkollegiet.se relanseras efter Drupal-hacket, Whitespace tar över

In Drupal, Nyheter, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Idag lanseras nya kammarkollegiet.se, en vidareutveckling och förbättring av webbplatsen på Drupal 7.

Sajten är från ett nytt samarbete med 12 man stora webbyrån Whitespace i Stockholm och Malmö (startat av NetRelations-avhoppare) som tar över från Happiness. Bara strax över 3 år efter senaste nylanseringen. De senare har tidigare även gjort intranätet och WSA-pristagande Arvsfonden.se åt samma kund.

Kammarkollegiet råkade tidigare i år ut för en av de många hackerattacker som pågått på sistone mot open source systemet. I januari tog en hackargrupp kontroll över en del av sajten, som visade sig inte fått säkerhetshål lagade på flera månader. Inte en helt otänkbar anledning till byte till en mer proaktiv förvaltningspartner.

0%
av besöken leder till 10% av innehållet. sajten har anpassats efter detta
I framtagningen av den nya webbplats har Kammarkollegiet fokuserat på enkelhet, användarvänlighet och tillgänglighet. Två års användarundersökningar, statistik och synpunkter ska ligga bakom förändringarna. Den övergripande sökfunktionen har förbättrats och anpassningar från de 25% av besökarna som använder mobila enheter har gjorts. Vidare ska sajtens olika tjänster försetts med egna landningssidor berättar Kammarkollegiets webbstrateg Benjamin Beyene för MKSE.com.

 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Öppen källkod-byråerna både ökar och minskar, nya intressanta förvärv

Kommentarer

  1. Obs! Direkt faktafel i artikeln! Happiness arbetade inte med förvaltningen av sajten efter att den lanserades och är därför på inget sätt ansvariga för missen av säkerhetsuppdateringarna.

  2. Hej Erik, Jag skriver ”anledning till byte till en mer proaktiv förvaltningspartner” och berättar om det förgångna, inte om en ansvarig. Men förstår att ni som tidigare projekt- och sajtansvariga kan kopplas ihop. Bra du tydliggör detta.

Leave a Comment