Kappahl handlar upp ny partner inom digitalisering och kundupplevelse

In CXM, E-handel, ERP/ECM, Microsoft Dynamics 365, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mattias Pihlström, e-commerce rockstarColumbus Sverige berättar att ecom-konsultfirman vunnit uppdraget att hjälpa Kappahl på deras kommande digitaliseringsresa, bland annat med att få det nya affärssystemet Microsoft Dynamics 365 på plats. Kappahl ska ha investerat stort i en omfattande transformation för att göra företaget redo att möta en mer ”hållbar framtid”. För två år sedan äskades hela 200 Mkr i samma satsning på ”digital transformation”.

0 Mkr
Kappahl Sverige AB omsatte strax under 4 mdr och gjorde en vinst på 13 Mkr
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

” – Vår digitaliseringssatsning är grunden för långsiktig tillväxt och en möjliggörare för fortsatta initiativ inom hållbarhet och framtidens kundupplevelser. Tillsammans med Microsoft och Columbus har vi en viktig förändringsresa framför oss där vi ska bygga digitala affärsstöd och processer i branschens absoluta framkant”

Säger Kappahls CFO och Vice President Supply Chain Peter Andersson.

” – Samarbetet med Kappahl är ett bevis på hur Microsofts starka partnerskap med Columbus i kombination med en molnbaserad, framtidssäker produkt stödjer den svenska modeindustrins digitaliseringsresa”

Säger Therese Treutiger, Director Global Partner Solutions & Innovation på Microsoft. Redan 2021 berättade Kappahl om hur resan med Dynamics och Microsoft började. Då främst med ett inhouseteam som byggdes upp för ändamålet. Kappahl hade vid det tillfället tidigare investerat i inte färre än fem olika e-handels- och omnikanal/unified commerce projekt. Dels på en egen Optimizely/Episerver Commerce (av Star Republic, sedermera Knowit) samt även en Viskan InStore Pickup (Click & Collect) lösning. Kappahl nyttjar även t ex Zopim, Zendesk och Nosto i martechstacken.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  MediCarrier handlar upp ny Optimizely Commerce, externt e-handelssamarbete föredras