Kicks satsar på omnikanal via egen ljusmätare

In Check out/Kassasystem, CXM, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Kicks firade i veckan senaste omnikanalreleasen tillsammans med Star Republic. Kosmetikkedjan har hittat en handburen modul av X-Rite som via ljus läser av butiksbesökares hudton för att sedan locka till klubbmedlemskap, e-postindrivning och löpande förslag kring e-handelsprodukter. Allt helt personligt för just denna kunds hudton. Det hela heter ”Kicks Colour ID”.

Produkten kan även användas för att titta på och hitta rätt typ av byggmaterial, textiler, målarfärg, plast och hemelektronikmaterial.

kicks color id

Det ska även finnas en iPad i butiken om inte kunden orkar vänta på att bli kontaktad av Kicks.

Vi har mer på samma ämne:  Dizparc startar upp digitalbyrån Dizparc Nowadays

Tydligen har Kicks haft problem att sälja rätt foundation online sedan tidigare.

Det är nästan exakt fyra år sedan Kicks första e-handel öppnade. Även då framtagen tillsammans med Star Republic.

Det gäller att hitta ”sin” hårdvarukoppling i till e-handel. Microsoft Surface-bord, större touchskärmar på vägg, iPad-stands och läsplattor hos butikssäljare är vad som främst redan är gjort i Sverige.

Omnikanal börjar därmed likna 2009-2010 års app-hets hos olika tillverkare som med byråer jagade coolt native stöd från smartphones sandbox’ar (använda gyro och skaka telefonen på sinnrika sätt, använda kameran för textavläsning, etc.) som skulle paketeras med egen logga och sedan laddas hem av användarna.

Vi har mer på samma ämne:  Kappahl satsar 200m på digital transformation, anställer 20 och köper in Microsoft Dynamics 365 samt Azure

kicks color id test

Leave a Comment