Kit börjar sälja videoredigeringsprogram, ny del av Story Engine

In CDP, DMP, Hubspot, Nyheter, Sociala media / web2.0 by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Mediahuset Kit har fortsatt affärsutveckla och släpper en ny produkt nu i april. Det är redan ett år sedan The Amazing Society berättade att de som första byrå skulle börja sälja det redaktionella stödet bakom kit.se och nyhetspubliceringen på Facebook. Den produktifieringen av det Bonnierägda företagets arbetssätt fick namnet Story Engine.

Story Engine kallades då för en ny typ av ”motor” och en nya tidens CMS med specifika analysmöjligheter som kunde hjälpa tidningsredaktioner att:

”Dataförse innehåll för att sedan kunna matcha en specifik story med ett specifikt berättande.”

Men sedan dess har det, utöver ett seminarium i slutet av maj 2017, varit väldigt tyst om Story Engine från Kit och TAS. I ett års tid. Tills produkten nu i slutet av april 2018 började marknadsföras igen. Nu som en ”Story Engine Video Studio”.

En videoredigerare som marknadsförs på Facebook där kunderna får ”göra video på ett billigt och användarvänligt sätt”. Med verktyget ska sociala medier-redaktioner kunna klippa, sätta titlar, skinna och redigera socialt nätverksanpassade videos. Det är troligtvis en typ av instegsmodell för att få fler att närma sig Story Engines uppföljande data- och redaktionella stöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Curamando-grundare ska styra upp CDP och growth inom PPP, satsar på Salesforce och Hubspot

Keep in touch media AB visade upp ett resultat på -24,8 Mkr 2016, då var omsättningen uppe i 8 Mkr. Det finns en mängd andra gratis- och betaltjänster för att skapa sociala mediavideos tillgängliga. Som Wistia, Animoto, Magisto, Hubspot och Slide.ly.

Intresserade av Salesforces olika lösningar?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, KI, Avanza.se och TeliaSonera. Kontakta oss.