Klädföretaget hakar på trenden, från Shopify till Centra headless e-handel

In Centra, E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Sanity, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I ett projekt som sträckt sig omkring fyra månader har Tobe Outerwear lanserat sina nya D2C och B2B e-handel på en helt ny headlessplattform. Det är framtaget av företaget själva samt partnern Rivercode och svenska teknikleverantören Centra. LinkFilm stor för design/bilduttryck.

Alla svenska kunder som valt investera i Centra på sistone hittar ni i MKSE.com Centra e-handel sektion. Klicka här.

Den tidigare Shopify-lösning som företaget förfogade över fram till Q1 2022 kallas idag både dyr och bidragande till ohälsosamt mycket administration i onödan. Vilket är beklämmande då traditionellt ska UI/gränssnitt/administrativt stöd vara SaaS-plattformar som Shopifys styrka. Men det handlar troligtvis om produktens förmåga att anpassa sig. Och det blir andra gången på bara några dagar större svenska Shopifyanvändare säger samma sak innan ett byte till Centra headless. Och vräker ur sig offentliga klagomål kring inlåsning och oförstående kundtjänst/support från de internationella drakarna. Den nya Centra-lösningen ska fungera bättre med administration och vara mer anpassat för tillväxt berättar samtidigt Tobe Outerwear ledning offentligt.

”Passande” för spaningen och den plattformstrenden är även att Shopify i veckan väljer satsa hårdare på egna Shopify Hydrogen headless satsningen genom en investering i norska Sanity.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Astrid Lindgren köper in ny headless Centra för Pippi Långstrump, Bröderna Lejonhjärta och Emil