Klarnas sajt blev e-handel med Chaneljackor för 50 000 SEK i A$AP Rocky samarbete

In CXM, E-handel, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under onsdagsmorgonen släpper Klarna iväg sin största kampanj och marknadsföringssatsning sedan termen ”Smoooth” lanserades. Hela Klarna.com har gjorts om till en splash med den nya galjonsfiguren A$AP Rocky. Ett lite kul Sverigekopplat val idag (dokumentärfilm om fängelsetiden är på g), men även en artist som ställer upp på reklamkampanjer samt som associeras med mode.

Klarnas tidigare, i Sverige så omtalade samarbete med Smoooth, Snoop Dogg, har sedan de teamade ihop vattnats ut en del. Snoop visade sig även tacka ja som frontfigur för allt från Corona öl till Just Eat, Tostitos, rosévin samt har som 50+:are inga problem att ställa upp som MTV Awards popmusik-DJ.

Dyrare varor och en öppnad fysisk och onlinebaserad modescen välkomnar så klart Klarna efter pandemin. I de nya ehandelskopplingarna är det verkligen high fashion mode som gäller. Ett klick från startsidan tipsar A$AP Rocky om 20-talet Etsy och Farfetch affiliate program-utlänkar som leder till skjortor för 8616 SEK samt jackor för 50 290 SEK. Även om Klarna, säkert via egna CSR-ansvarige, på ett cirkulärt sätt snabbt sett till att få in att det gäller begagnade modevaror också.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Superdry byter till BigCommerce för flexibilitet och ekonomi

Vidare är det en sedvanligt slickt paketerad och vältestad produktion inom allt från SEM (med klickbar video), generell UX, teknikval (direkt streaming video mobil, tablet etc.), perf, splashpages och e-handelsstöd (även om det främst är mycket utlänkar då). För att inte tala om välproducerade Nord DDB reklamvideon som befinner sig i A$AP Rockys hemkvarter och färgstarka Harlemmiljöer.

Allt är framtaget i i inhouseregi av egna, tresiffrigt antal stora, agilt definierade och stilbildande CMO-ledda marknadsavdelningen. I regi av bl a Christian Cabau. Med stöd från CMO David Sandströms tidigare arbetsgivare Nord DDB, som vanligt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Inte kris överallt, Centra firar fjorton releaser på åtta veckor

Tekniken? Klarna.com har genom tiderna både nyttjatDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!

Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon