Klarnas sajt blev e-handel med Chaneljackor för 50 000 SEK i A$AP Rocky samarbete

In CXM, E-handel, Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under onsdagsmorgonen släpper Klarna iväg sin största kampanj och marknadsföringssatsning sedan termen ”Smoooth” lanserades. Hela Klarna.com har gjorts om till en splash med den nya galjonsfiguren A$AP Rocky. Ett lite kul Sverigekopplat val idag (dokumentärfilm om fängelsetiden är på g), men även en artist som ställer upp på reklamkampanjer samt som associeras med mode.

Klarnas tidigare, i Sverige så omtalade samarbete med Smoooth, Snoop Dogg, har sedan de teamade ihop vattnats ut en del. Snoop visade sig även tacka ja som frontfigur för allt från Corona öl till Just Eat, Tostitos, rosévin samt har som 50+:are inga problem att ställa upp som MTV Awards popmusik-DJ.

Vi har mer på samma ämne:  Afterpay och Klarna kraschar på Apple Pay Later nyhet, så kommer inbyggda delbetalningstjänsten fungera

Dyrare varor och en öppnad fysisk och onlinebaserad modescen välkomnar så klart Klarna efter pandemin. I de nya ehandelskopplingarna är det verkligen high fashion mode som gäller. Ett klick från startsidan tipsar A$AP Rocky om 20-talet Etsy och Farfetch affiliate program-utlänkar som leder till skjortor för 8616 SEK samt jackor för 50 290 SEK. Även om Klarna, säkert via egna CSR-ansvarige, på ett cirkulärt sätt snabbt sett till att få in att det gäller begagnade modevaror också.

Vidare är det en sedvanligt slickt paketerad och vältestad produktion inom allt från SEM (med klickbar video), generell UX, teknikval (direkt streaming video mobil, tablet etc.), perf, splashpages och e-handelsstöd (även om det främst är mycket utlänkar då). För att inte tala om välproducerade Nord DDB reklamvideon som befinner sig i A$AP Rockys hemkvarter och färgstarka Harlemmiljöer.

Vi har mer på samma ämne:  Ted Baker går live på tolv marknader, valde BigCommerce

Allt är framtaget i i inhouseregi av egna, tresiffrigt antal stora, agilt definierade och stilbildande CMO-ledda marknadsavdelningen. I regi av bl a Christian Cabau. Med stöd från CMO David Sandströms tidigare arbetsgivare Nord DDB, som vanligt.

Tekniken? Klarna.com har genom tiderna både nyttjat [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]Drupal CMS och egenbyggda lösningar, men alla redaktörer och administratörer har sedan ett tag tillbaka fått ett redaktionella WordPress open source PHP-CMS stöd på cms.klarna.com.[/ppp_patron_only]