Knowit lanserar påkostad e-handelskonkurrent till Avensia, Columbus, Omniarch och Impact

In E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Knowit Experience berättar för MKSE.com de vill utmana de dedikerade ehandelskonsulterna med ett nytt typ av erbjudande inom e-handel. Med uppdragsgivare som MQ, ICA, Cellbes, Ejendals, Tools, Din Sko, Bufab och OBH Nordica ska bolaget fått ny förståelse för vad marknaden vill ha och anpassat Knowit Experience (bl a Creuna) efter detta. Namnet blir Sync och ska innefatta allt från leveranskedjan, lagerhantering, teknisk arkitektur och kundupplevelse. Samt så klar även de strategidelar tex Omniarch, Noos och Commerce Mind tidigare fått husera med rätt allena.

Alla svenska kunder som handlat upp Commercetools på sistone hittar ni i MKSE.com dagligen uppdaterade Commercetools-sektion. Läs allt här.
Allt samma dagar som e-handelns omsättning totalt minskade med 11 procent i augusti 2022, enligt Svensk Handels e-handelsindikator.

Med det nya erbjudandet Sync siktar man nu på att bli en än mer komplett partner i kundernas digitaliseringsresa.

”– Vi ser ett skifte på marknaden, där den digitala affären blir kärnverksamhet i allt fler verksamheter. För att kunna göra riktigt bra digitala produktioner, behöver vi bli ännu starkare i vårt erbjudande. På så sätt kan vi öka den affärsstrategiska förståelsen kring vad det innebär att driva e-handel. Hur får man ihop affärsstrategierna med de tekniska utmaningarna på bästa sätt? Hur ska man prioritera? Vilka perspektiv måste med? Det är det vi vill skapa med Sync – ett e-handelserbjudande som balanserar de här två vågskålarna.”

Säger Pernilla Vinneby VD på Knowit Experience Stockholm. Eric Lundkvist, senast e-handelschef på Mat.se blue ansvarig för Sync och det nya strategierbjudandet inom e-handel.

”– Från byråhållet kommer vi ofta in med ett agilt förhållningssätt med mycket kunskap kring hur en kundcentrerad lösning bäst byggs. Men det kan vara en utmaning in i organisationen där de behöver balansera det kundorienterade mot affärsstrategiska mål. I organisationer som inte är så vana vid den här typen av digitala verksamheter och beställningar, som kanske har en mer silobetonad organisation, har vi sett att det saknas en balanserande mittpunkt. Någon som förstår produktionen av de kundnära lösningarna och vad som krävs för att beställa dem på rätt sätt, och samtidigt har en djup förståelse för de affärsstrategiska utmaningar de står inför. Det kan handla om frågor kring omnikanaler, kostnaderna att driva en e-handel, de olika intressenterna, eller floran av arkitektoniska frågor som finns. Det är ett så brett spektra på kundsidan och det finns ett kunskapsgap som gör att många projekt inte blir så bra som de skulle kunna vara. Man kan fatta bättre beslut kring vägval för systemuppdateringar, samverkan, projektstyrning, vilka mål vi ska springa på och framför allt göra effektivare produktioner än de som görs idag på marknaden. Och med tanke på eventuella svängningar på marknaden kommer det vara helt avgörande framåt.”

Säger han, och nya kollegan Måns Hjertstrand på Sync Knowit Experience Göteborg.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Avensia bygger nya europeiska Kitchentime.com på Commercetools med Contentful headless