Konsulterna med gedigen EPiServer Commerce erfarenhet

In Check out/Kassasystem, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Det är mer än 1,5 år sedan EPiServer tog över amerikanska MediaChase för att utöka det egna erbjudandet med den nödvändiga, integrerade e-handeln. Men produkten har inte fullt ut införlivats på  de sätt som många partners och kunder kunnat önska under tiden som gått.

En EPiServer 7-integrerad version avtäcktes redan i början av november 2012 och kort därefter släpptes en väl hetsigt framtagen, ”semifärdig” variant. Men en riktig, sammanslagen version har inte visats upp under hela 2013.

episerver_commerce_mediachase

EPiServer e-handelsprojekt under 2011-2013 har dragits med olikformade gränssnitt, ”flikar” och ”hack” för att komma till. Inte helt ovanligt i e-handelssammanhang, men inte kutym då faktiskt produktbolaget äger båda delkomponenterna.

För full integration ska stora delar av EPiServer Commerce 2 fått skrivas om. Vilket har tagit tid. Först vid årsskiftet 2013/2014 väntas den slutgiltiga produktversionen. Den presenterar för första gången en bättre, sömlös hantering av e-handelskatalog- och produkthanteringsdelar i det EPiServer 7, eller numera 7.5-anpassade, responsiva gränssnittet. Delar av detta har nu på sistone kunnat ses i releaser som EPiServer Commerce CTP17 och senaste CTP18 som kom ut den 18/11.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ARC byter namn för fjärde gången, har 140 partners

episerver_commerce_2

Produktens försenade färdigställande har lett till att partnerkartan inte ser ut som vid vanliga EPiServer CMS projekt. Generellt krävs en annan typ av kompetens som krävs vid e-handelsprojekt, och nu krävs dessutom mycket god EPiServer och .NET förstående i kombination med detta. Utvalda konsulter med behövlig EPiServer Commerce 1 erfarenhet under bältet har under året fått följa med, påverka och lära sig om kommande EPiServer Commerce 2. Dessa konsulter väntas även bli de första med att släppa nya e-handelsprojekt på plattformen senare i år. De är:

 • Nansen – Electrolux EPiServer Commerce leverantör. Electrolux var tidigt ute med EPiServer Commerce och Nansen står bakom ett 15-tal e-handelsprojekt för koncernen som Frigidaire, Electrolux, Electrolux Home m fl. Nansen är även leverantör till EPiServeranvändare som Coop.se, Net1.se och XL-bygg.se.
 • Star Republic bytte för ett tag sedan ut egna produkten mot EPiServer Commerce 1 och har hunnit få några referenser på plattformen. De jobbar bland annat med Commerce-användarna Vagabond, Hööks, Regin och CIBC.
 • Även Avensia har börjat byta ut sin delvis egenhändigt framtagna plattform Avensia Ascentium (tidigare Microsoft Commerce) mot EPiServer Commerce. De har än så länge kunderna Lyko och Intersport på EPiServer Commerce listan.
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ARC byter namn för fjärde gången, har 140 partners

Större, sedvanliga EPiServer CMS-partners skiner med sin frånvaro. Del då de valt att, eller inte lyckats att, bygga upp samma erfarenhet under året. De som har ett eller ett fåtal projekt är:

 • Starmind har några EPiServer Commerce referenser under bältet.
 • Sogeti har byggt hundratals CMS-projekt, men har bara labbat med Commerce för SITA och Iggesund.
 • Osolo står bakom releasen Natus&Kultur
 • Limetta står bakom en Bonnier-release.
 • nearU (då under namnet QD) står bakom det tidiga släppet av Homeshop samt Bonnier e-handel
 • Evry har gjort sin första Commerce för HL Display
 • Ninetech gjorde Würth Commerce
 • Creuna har byggt Hifiklkubben

Kommentarer

 1. Hej Martin, Sogeti har även under året lanserat ny webshop på http://www.interwheel.se. Webshopen ligger bakom inloggning. En responsiv historia med EPi Commerce i kombination med CMS 6 R2 och tät integration till affärssystem.

 2. Vi på Capgemini har också ett starkt fokus på EPiServer Commerce. Vi har jobbat/jobbar med kunder som Duni, Navico, expertstöd i SITA och Egmont samt kunder som vi respektfullt inte namnger i enlighet med deras önskemål. Om man tar delaktighet i CTPn för Commerce som ett tecken på engagemang och driv på området så är vi med i den också.

 3. Hej Martin och tack för mästarkaffet på mässan!
  Vi på Circuit har sedan hösten 2012 knackat på en lösning tillsammans med Riksidrottsförbundet som automatiserar medlemsavgiftshanteringen för 3 miljoner svenskar. EPiServer Commerce ligger till grund för detta.

 4. Njae…Duni lämnade ju EPi Commerce för att bra tag sedan för att köra Askås istället…

Leave a Comment