Krav på mobilreparationstöd, kanalflexibilitet och brett omni-stöd i Teknikmagasinets nya Storm Commerce

In E-handel, Norce / Jetshop / Storm Commerce, Nyheter, Omnikanal, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Det är ju en fysisk D-Congress på gång. I år verkar fler faktiskt delta än de som passar på eventet, känns det som. Alla är där. Det leder till att det kommer en del releaser om nya e-handelsprojekt under onsdagen, innan mässtart. En av dessa är om den nya plattform och det partnersamarbete som ska sätta fart på Teknikmagasinets kommande omnikanalresa.

Teknikmagasinet ska ha stått inför utmaningar med att skapa en helhet av de många olika kanaler som borde vara tillgängliga för gruppens kundgrupper. Sema Schmidt som är CCO, kommersiell chef med ett brett ansvarsområde, på Teknikmagasinet har berättat att det till stor del handlar om att utveckla och utmana de olika kanalernas roll. Lära sig hur fysisk och digital närvaro bör komplettera varandra på ett sätt som gynnar och förenklar det för kunden.

”– Delar av vårt sortiment föredrar kunderna att köpa i butik. En stor fördel för oss jämfört med våra konkurrenter är att kunden kan komma till butik och se skicket på en begagnad mobil innan köp. För mobilreparationer föredrar kunden direkt hjälp, så där är butik att föredra framför att beställa reparationsbrev. Andra delar av vårt sortiment fungerar bättre online, tex skrymmande varor såsom gamingsstolar tex, de säljer vi endas på nätet via drop shipping.”

Förklarar Sema Schmidt. För Teknikmagasinet som säljer både produkter och erbjuder tjänster då alla butiker utför mobilreparationer, förblir de fysiska butikerna med personal som kan hjälpa till med direkta frågor, kundservice, support och direkt kundmöte, oerhört viktiga.

En viktig ingrediens i satsningen är nya e-handelsplattformen Storm Commerce/Jetshop. Arbetet, som är i en inledningsfas, involverar flera partner. Grebban står för UX-design, identifiering och utveckling av kundresan, samt översyn av designen för e-handel och den grafiska profilen. Partnersense står för den tekniska utvecklingen i Storm Commerce.

”– Vi valde Storm Commerce av flera olika anledningar, dels är Storm API-baserad, vilket är viktigt för att enkelt kunna bygga integrationer och ha flexibilitet i hela IT-strukturen framåt. Hantering av produktinformation är välutvecklad, med tanke på vårt breda utbud var detta viktigt.”

Säger Sema Schmidt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Zoo.se byter tvärt till Composable Commerce setup, väljer ut ny e-handelspartner och techstack