Kustbevakningen handlar upp nya byråer, Consid vinnare

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Kustbevakningen är just klara med sin nya ramavtalsupphandling. Avtalet avser i huvudsak systemutvecklare inom såväl .Net som Java, men också testare av Kustbevakningens system. Vinnare av upphandlingen blev Consid. Kustbevakningen.se är en Episerver/Optimizely produktion.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

”– Det är väldigt höga kvalitetskrav för att tilldelas ett ramavtal med Kustbevakningen och vi är självklart väldigt glada och stolta över att vi har fått det här förtroendet.”

Säger Therese Ericson som är regionansvarig på Consid i Blekinge. Kustbevakningen är en civil statlig myndighet och sorterar under Försvarsdepartementet, med placering i Karlskrona. På uppdrag av riksdag och regering arbetar myndigheten med räddningstjänst, sjöövervakning och är en del av samhällets krisberedskap i den maritima miljön. Kustbevakningen ska ha beredskap att tillsammans med andra samhällsaktörer förebygga, motstå och agera i ändelse av en samhällsstörning. Om Sverige råkar ut för ett väpnat angrepp ska vi i första hand rikta in oss på uppgifter som har betydelse för totalförsvaret.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Möbeltillverkaren Unico Store tar fram ny digital och growth strategi med Consid