Kvar i Polopoly CMS under ett decennium

In Cloud / Förvaltning, Java, Nyheter, Polopoly Atex by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Mitt mantra vid CMS-upphandlingskonsultation – eller offerförfrågningar: Ta god tid på er. Det val av CMS ni som kund nu tagit er tid att utvärdera och lära känna kan generera en minst sagt lång relation.

Vare sig ni tror det eller ej kommer det ta tid innan konjunktur och verksamhetsprioriteringar ger en budget samt ”rätt” stakeholders från verksamheten lyckas samla sig.

Några exempel på det återfinns i Polopolys gamla pressmaterial. Några av följande kunder har i vissa fall förvisso aktivt valt att versionsuppgradera sitt CMS. I brist på bättre, alternativa CMS-produktval. Det ska även tilläggas att i java/ramverksuppbyggda Polopolys fall finns kunder som efter så här pass lång tid byggt upp en specialstruktur som nästan utgör ”ett system i systemet Polopoly”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sida släpper nya digitala webbtjänster och portaler

Polopoly kunder som legat på samma CMS sedan 2001-2002:

Och så några som först efter sex-sju år bytte bort Polopoly:

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado passerar 300 anställda, Åkerberg och Barnekows planer framöver

Kommentarer

  1. Ja du har helt rätt och det stämmer bra med mina erfarenheter. Att byta CMS är ingen barnlek, speciellt inte om man gräver ner utvecklingstid för egna moduler och affärs- och processverktyg (vilket man ibland kan fundera på om de bör ligga i eller utanför CMS:et). Att flytta content är ofta lättare än att ändra processer och bygga om/bygga nya affärsverktyg. Jag tycker också att jag ser en trend där upphandlarna tröttnat på att olika system kommer och går och att man allt tydligare söker sig mot stabila marknadsledare för sajter där man har långsiktiga ambitioner, därför att man inte vill bli inlåst i ett system som dör sotdöden. Vilket ibland kan vara en nackdel för open source, vem minns idag Mambo liksom?

Leave a Comment