Landshypotek Bank köper in helt digital låneansökan från Limetta

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tidigare i vår sjösattes Limettas nya samarbete och kundprojekt tillsammans med Landshypotek Bank. Limetta berättar att de är stolta över att fått skapa vad som kallas Sveriges första helt digitala låneansökan.

Samarbetet startade då Landshypotek Bank sökte en ny UX, design och frontendutvecklingspartner när de gav sig in på en helt ny marknad – bolån till privatpersoner. Det nya låneflödet skulle inte bara vara enkelt, det skulle även kännas omtänksamt och pålitligt.

Värdeorden: tryggt, säkert och enkelt genomsyrade allt arbete. Kunderna autentiseras med hjälp av BankID och systemet kan automatiskt hämta information som finns tillgänglig hos t ex Lantmäteriet och UC. För responsivitet och ”native-känsla” togs allt fram som en SPA, “single page application” baserad på AngularJS.

“ – Ett typiskt förfarande vi såg i testgruppen är att sökande sitter hemma vid köksbordet, öppnar ansökan och sitt bank-id medan medsökande lagar kvällsmat. Hen signerar, laddar upp lönespecifikationer, hämtar in uppgifter från UC online och eventuellt annat som man får besked om under processens gång och efter 10 minuter är det klart. Det enda som återstår är att vi godkänner”

Säger Merete Salmeling, beställare och chef för Digitala kanaler och Innovation på Landshypotek Bank.

Landshypotek köpte in SAP HANA som banksystem för två år sedan och har tidigare använt en Episerver av Valtech (sedan 2011) och därefter Knowit.

Landshypotek Bank är en anrik lantbruksbank och en av Sveriges tio största, med uppgift att finansiera svenskt skogs-och jordbruk. Banken erbjuder sparande och bolån till husägare. Banken ägs av ca. 41 000 lånekunder inom jord och skog, organiserade som medlemmar i Landshypotek Ekonomisk Förening.