Lenovo och University of California hackade, hade inte uppdaterat Drupal

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Drupal lyckades inte få alla sina större kunder att uppdatera förra månadens stora säkerhetsbrist kallad "Drupalgeddon 2". Nu uppdagas det att både University of California, en mängd bibliotek och högskolor samt datorföretaget Lenovo hackats med hjälp av säkerhetsbristen. Deras sajter används just nu för att sprida vidare större mängder av ytterligare skadlig kod och att "mina Bitcoin" som genererar pengar till hackarna. Ytterligare 400 större Drupal-sajter ska ha smittats av olika "Drupalgeddon 2" kapare bara under...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon