Lidl Sverige designar om e-handel, avbröt 5 mdr SAP-projekt

In E-handel, Nyheter, Omnikanal, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lidl har fått en ny devis i ”Sån är Lidl” signerad byrån Garbergs och i samband med det har javaproduktionen lidl.se även designats om och fått några tillägg. Lidl är globalt en SAP-kund i SAP Commerce Cloud (hybris) sedan flera år tillbaka, även om den e-handeln inte är lika aktiv för den svenska marknaden som för andra länder. För svenska sajten och ”e-handeln” finns det produktlistningar och kategorier. Men enbart för informations skull, de leder inte till t ex en varukorg. Samtidigt som allt mäts i t ex Google Analytics Enhanced eCommerce samt några fler stöd.

Lidl är därmed i ett partnerskap som inte alltid varit bra. För enbart tre år sedan avbröts ett samarbete där Lidl skulle globalt gå över till stora delar av SAPs molnbaserade ERP- och CRM-mjukvara bl a. Projektet hade då pågått i sju år (!) och kostat matvarujätten hela 5 mdr SEK. Snarlikt det vi hört från Hertz (Accenture stämningen) och Nordea. Hela det enorma IT-projektet valde Schwarz Group som äger Lidl världen över att lägga ned och kasta bort.

För 1,5 år sedan köpte även Lidls ägare upp en ny B2C/B2B e-handel i Kaufland.de som en del av det egna Covid-19 relaterade arbetet med att accelerera egna e-handelssatsningarna. De även hade hela 1300 fysiska butiker vid övertagandet. Det var tänkt att bli en stor del av Lidls framtida e-handelssatsning, snarare än att enbart bygga nytt och eget.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Clas Ohlson ska öka digitaliseringen, utbildar aktörer utanför egna e-handelsorganisationen