Lindex val av e-handel, ska skapa ny shoppingupplevelse

In E-handel, litium, Nyheter, SDL Tridion Sites by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Henrik Lundin, VD på Litium, är nöjd med senaste svenska B2C referensen. Det är Lindex, en av Europas ledande modekedjor med över 480 butiker på 17 marknader, som idag valt Litium som e-handelsplattform för en nysatsning på en den digitala shoppingupplevelsen.

Den nya e-handelsplattformen ska ge en bättre shoppingupplevelse samt ökad global onlineförsäljning. Lindex har ett tydligt CSR fokus, mer än hälften av Lindex totala sortiment kommer från mer hållbara källor och Lindex arbetar för att nå 80% år 2020.

Därmed ryker den Wipcore som Lindex köpte in 2011. Dessutom innebär det att den engelska SDL Web, SDL Language Services och ”Searchandising” svit som köptes in så sent som i höstas numera får trängas med den svenska SaaS e-handeln.

Lindex startade e-handel i Sverige 2007. Två år senare, år 2010, öppnades e-handel för Finland och efterkommande år även i Norge och alla EU-länder.

0st
butiker har Lindex

”– Vi ser fram emot att bidra till att förverkliga Lindex vision om en unik modeupplevelse online, säger och för Litium är affären viktig i vår satsning mot mode och skönhet.”

Fortsätter Litiums VD.

Även Kicks och leverantören Avensia ska vara på gång med en ny Episerver Commerce e-handelslösning för 2017.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Solelgrossisten väljer Litium

Leave a Comment