Linkoping.se Next Generation för 1,5 Mkr snart live i regi av Consid

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Consid har fått i uppdrag att ta fram nya Linkoping.se. Ett Episerver projekt som gått under Star Trek-klingande namnet Linkoping.se Next Generation. Enligt ett tilläggsanslag daterat 1/6 2015 fick projektet ett takpris att som mest kosta 1,5 Mkr för kommunmedborgarna (under 2015-2016).

 Allt ligger kvar på den Episerver man tog över från Sogeti. De uppdaterade senast webben 2009.
Webbplatsen är skapad med en informationsstruktur som utgår från Funkas kommunstruktur ”Funkaboda.se 3.0”. Som i sin tur tar stöd i E-delegationens vägledning för webbutveckling.

Liksom i de flesta kommunala projekt idag fanns en beta-version och en blogg öppen under utvecklingstiden (se alla MKSE exempel här).

Sajten har tidsenligt fimpat den stora startsidecarousel’en, men använder istället en bläddrade för puffar i desktop-mode. Usabilla används för att driva in feedback. Readspeaker finns för tillgänglighet.

0st
redaktörer jobbar i Episerver
Det finns många redaktörer inom kommunen. Innehållet på linkoping.se hanteras idag av omkring 200 personer. Enligt projektbriefen hade närmare 450 personer tillgång att redigera webbplatsen tidigare. Då fanns även 16 500 stycken sidor inom kommunen. Klart föremål för ”content reduction” som t ex Lidköping var tidiga med.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Pax fläktar byter e-handelsstrategi, handlar upp ny partner

Leave a Comment