LO-Tidningen rullar över på WordPress 3 – Drupal-Sverige, ser ni detta?

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström10 Comments

OK, nu borde verkligen Drupal-konsulterna börja oroa sig. WordPress-tidningsreferenserna står som spön i backen.

Senast i raden är stora LO:s LO-Tidningen med sajten lotidningen.se som rullat över på en trevlig WordPress 3.0-RC3-1526.

Den 90 år gamla publikationen är till för förbundets sammanlagda 1 700 000 medlemmar i medlemsförbunden.

Disqus kommentarer, egna dela-knappar, Teman, integrerade bloggar, senaste Kommentarer och senaste Artiklar-listningar finns på plats. Och en Twingly bloggsök (borde inte de börja ta betalt snart?).

Layout-mässigt är det ganska likt nya Drupal-släpp som Lärarnas Nyheter.

WordPress-fokuserade OddAlice (Thord Daniel Hedengren – TDH) står bakom utvecklingen.

Gamla sajten låg tydligen på ett hemmhack. LO.se ligger fortfarande kvar på en dammig Lotus Notes webbexport.

Kommentarer

  1. Otroligt kul att se webb-Sverige anamma öppen källkod i den rasande takt vi ser! Jag står själv med den större av mina fötter i Drupal-världen men tycker att våra framtida kunders egentliga ”motståndare” snarare är de unkna, gamla proprietära systemen än WordPress.

  2. @agaton kan säkert ge dig ett bättre svar, men de har ett gäng nivåer beroende på hur många besökare sidan har. Börjar väl på runt 5 000 kr/månaden om jag inte minns helt fel.

  3. Ja, vi tar betalt, det krävs för att kunna driva ett företag av den magnituden vi nu befinner oss i (ca 12 anställda, miljontals indexerade blogginlägg varje vecka och över 100 kunder som kräver support). Du kan se alla våra betalande kunder på http://www.twingly.com/partners. Priset varierar, precis som Emil säger, på hur stor sajt det är (i de flesta fall).

    Däremot så har vi även gratiswidgets, vilket antagligen gör det lite förvirrande. För bloggar och icke-kommersiella sajter finns gratiswidgets, det räcker med en sökning på twingly.com – t.ex. http://www.twingly.com/search?q=link:mkse.com&s… och klicka på ”get as widget for your blog”. Här finns några fler exempel http://www.twingly.com/blogs/profile?url=http:/

    /Anton, Twingly

  4. Pingback: MKSE.com skriver om nya LO-Tidningen

Leave a Comment