Manchester United lämnar hyrlösning, handlar upp snabbväxare inom headless commerce

In E-handel, HCL Commerce, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

För fem år sedan berättade HCL att de var ny ”Official Global Digital Transformation Partner” till Manchester United och manutd.com på en då främst Adobe-baserad martech-setup. Det fanns Adobe Experience Cloud, Adobe Tag Management, Adobe Marketing Cloud och Adobe Analytics samt en Salesforce Krux DMP. Delar av detta finns fortfarande kvar. Men det var inte mycket till egen e-handel varken då eller nu. Officiella store.manutd.com är en inhyrd och utlänkad Fanatics Global Ecommerce Platform lösning. Det ska det bli ändring på.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Marc O’Polo, Otto och About you:s e-handelsleverantör satsar på Sverige

Scayle Commerce Engine berättar idag för MKSE.com att de är ny headless officiell och global e-handelsplattform till Manchester United. Manchester United sålde 25 procent av bolaget till britten Jim Ratcliffe för bara 30 dagar sedan.

Manchester United’s James Holroyd, Chief Commercial Development Officer säger att:

“ – Att samarbeta med Scayle är en milstolpe i vår resa för att erbjuda den bästa möjliga e-handelsupplevelsen. Scayles djuplodade expertis inom e-handel tillsammans med deras engagemang för att leverera en branschledande e-handelsupplevelse för våra fans, var nyckelfaktorer i vårt beslut att arbeta med dem i detta strategiskt mycket viktiga partnerskap.”

Även DAZN och WWE samt många fler har löst sin lukrativa merch-försäljning genom en utlänkad Fanatics ecommerce platform.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Marc O’Polo, Otto och About you:s e-handelsleverantör satsar på Sverige