Mashery ger alla ett öppet API

In litium, Nyheter, Optimizely/Episerver, Polopoly Atex, Sociala media / web2.0 by edenstrom3 Comments

Mashery är ett gäng som fokuserat på ge contentföretag och webbtjänster öppna API. En traditionell sajt erbjuds  öppna upp sitt API så att privata utvecklare och företag får tillgång till källkod. Dessa kan sedan utveckla vad de vill och innehållsleverantören riskerar inte att bli akterseglat av öppna källkodsalternativ. Mashery’s mest använda USP.

Öppna API ger även möjligheter att skapa lösningar som inte ens contentleverantören själv skulle kunnat komma på.

Senaste kunden är NYTimes (!). Andra kunder är MTV, LonelyPlanet, Compete.com, LinkedIn, Calais och WhitePages.com. Verkligen inte illa.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Litium går in i USA med nytt prestigekonto

Vem av svenska EPiServer, Polopoly och Litium blir först att våga? :)

Kommentarer

  1. Mashery verkar vara en riktigt bra service som är helt rätt positionerade. Ingen startup och inget företag med självaktning kan ju vara utan ett API dessa dagar, men med mashery så slipper man fixa den grundläggande infrastrukturen som krävs för att driva ett API (statistik, api keys etc).

  2. Mashery verkar vara en riktigt bra service som är helt rätt positionerade. Ingen startup och inget företag med självaktning kan ju vara utan ett API dessa dagar, men med mashery så slipper man fixa den grundläggande infrastrukturen som krävs för att driva ett API (statistik, api keys etc).

  3. Mashery verkar vara en riktigt bra service som är helt rätt positionerade. Ingen startup och inget företag med självaktning kan ju vara utan ett API dessa dagar, men med mashery så slipper man fixa den grundläggande infrastrukturen som krävs för att driva ett API (statistik, api keys etc).

Leave a Comment