Mediamarkt tar in Webcollage, minskar behov av lokal content-produktion

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Webcollage har varit med i 18 år och producerat innehållshanteringsmotorer av olika slag. Men det New York baserade bolaget har på senare tid fått en boost i egna plattformarna Webcollage Mosaic och Webcollage Content Publisher. Svenska Mediamarkt är en av de nya kunderna som lagom till Black Friday och Cyber Monday ökade egna produktsidornas content-flöde med autogenererat produktinnehåll från plattformen.

Webcollage är lite av vad PSD2 är för bankerna, fast här skrapas webbcontent upp och anpassas för alla e-handlares snabbrörliga och ständigt pågående behov.

Webcollage Content Publisher säger sig ha tillgång till data från ett globalt nätverk av varumärken och e-handlare, och deras produkt kan därmed syndikerat hantera produktinformation och tekniska data kring produkter från en och samma plats. Så att Mediamarkt och andra kunder slipper det idag mycket omfattande arbetet med att skapa snygga produktsidor med all detaljerad information konsumenterna kräver för att få till ett avslut. Som dessutom kan bli svåra att formge (tänk på alla tabeller, ikon-manér, formulär, listor, etc.) i e-handelsprodukternas mer begränsade CMS-gränssnitt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Loop54 Fact-Finder blir Infinity AI-sök

Det märks vilka aktörer som lagt mer eller mindre krut på detaljerade och formgivna produktinfo, bland t ex Mediamarkts konkurrenter som Siba, Elgiganten och Dustin kan en produktbeskrivning skilja i allt mellan 5 till 10 000 ord. Mediamarkt är bland de som är bättre på området. Och det kan vara en värderfull investering. Detaljerad, formgiven och tydlig produktinformation direkt från källan (tillverkaren) har psykologiskt visat sig fungera lika bra som andra förtroendefaktorer inom ehandel.

”En produktbeskrivning kan ha allt mellan 5 till 10 000 ord beroende på hur mycket tid e-handlaren lägger ned.”

Media Markt i Sverige är en IBM WebSphere Commerce e-handel med en Fact-finder e-handelsvänlig sökmotor lanserad för tre år sedan.