MediCarrier handlar upp ny Optimizely Commerce, externt e-handelssamarbete föredras

In E-handel, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

MediCarrier AB, en del av Region Stockholm, var i behov av att byta ut sin hemsida (tidigare WordPress CMS) och e-handel för att förbättra kundupplevelsen för kunder. Genom uppgraderad sökning av artiklar, möjlighet att följa leveransstatus på sin order samt möjlighet till självbetjäning vid exempelvis returer. SQLI och HiQ vann den förnyade konkurrensutsättningen på gällande ramavtal. HiQ väljer därmed att jobba vidare med sin gamla partner trots egen division och förvärv som höstens uppköp av 90 man stora e-handelskonsulten Lamia.

”– På HiQ strävar vi efter att förenkla människors liv med hjälp av teknik, och att underlätta för MediCarriers kunder är precis vad det här uppdraget innebär. Vi fortsätter vår resa att digitalisera för våra kunder, nya som befintliga. Kul att HiQ vinner denna förnyade konkurrensutsättning och vi ser fram emot att jobba med MediCarrier AB.”

Säger Samuel Skott, CEO på HiQ.

” – Vi ser fram emot ett bra samarbete med HiQ och är glada att ha dem som partner i det här uppdraget. För oss är det av vikt att förenkla vardagen för våra kunder genom att göra det enkelt att beställa våra varor och tjänster. Vårt samarbete med HiQ kommer att leda till förbättrad upplevelse för våra kunder på väldigt många plan.”

Säger Marie Cederholm, Affärschef på MediCarrier AB.

Uppdraget innebär, förutom att producera, leverera och förvalta en ny hemsida med lösning för e-handel, även utveckling, implementation, appliktationssupport och systemförvaltning. Även uppdragskonsulttjänster, såsom projektledning och förvaltningsledning inkluderas.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Höstens noteringssuccé goda nyheter för EQT och Sitecore, kund och partners visade upp sig i Köpenhamn