Medievärlden väljer bort Drupal, blir 40% snabbare på WordPress

In Drupal, Nyheter, Offshore development, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

Axel Anden på Medievärlden berättar att nya medievarlden.se gått live under fredagen. Webbplatsen gör i samband med nylanseringen ett större plattformsbyte där den tidigare noga utvalda Drupal-installationen ryker. Detta till fördel för open source alternativet Wordpress. Leverantören är däremot densamma, Kollegorna.

”2009 var Drupal det bästa valet. Men för den snabba nyhets- och diskussionssajt vi vill vara idag passar WordPress betydligt bättre.”

De flesta andra tidningar har också valt bort 4-5 år gamla CMS-val, men då till fördel för olika typer av statiska frontar och lätta SWSG/Neadless/NoCMS/Dissolved CMS.

Sajten ska blivit cirka 30-40 procent ”lättare” och snabbare med CDN-frontad lösning från Cloudflare berättar Medievärlden. Webben ska även responsivt anpassats till fler skärmstorlekar än två.

Men WordPressprojektet försenades rejält då Medievärlden tog in databasmigreringshjälp av ett företag i Ukraina. Ett projekt som skulle ta två veckor men slutade på 100 dagars konvertering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Grandiosa och Orkla släpper ny AR/QR appsatsning, uppdaterar WooCommerce e-handel

Kommentarer

  1. Kan vara bra att förtydliga att Drupal alltså i sig inte är långsammare än WordPress, utan ombyggnationen av webbplatsen gjorde den snabbare. Det är tom så att Drupal 8 (dvs senaste) versionen av Drupal är betydligt mycket snabbare än WordPress. Läs gärna mer om Drupal 8´s prestanda i jämförelse med WordPress här om ni vill ha lite fakta: https://wunderkraut.se/blogg/drupal-8-ar-snabbt-riktigt-snabbt

  2. Ja, fler och fler verkar gå över till betydligt långsammare men betydligt enklare WordPress. Kanske ett tecken på att vi har så bra internetuppkopplingar idag så det spelar inte så stor roll att hemsidan laddar lite långsammare. /Tony – http://www.devote.se/aktier

Leave a Comment