Mekonomen e-handel nere i mer än en vecka, penna och papper ersätter

In E-handel, Intershop, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

De ökade cyberattackriskerna som kommer med hemjobb och mindre detaljkontroll på plats inom IT-avdelningen har fått sitt ansikte i den ledande bilvårdskedjan Mekonomen. Istället för att uppleva en högsäsong med däckbyte och vårfix med svenska fordon är all e-handel, bokningstjänst och kundvård på Mekonomen nere sedan mer än en vecka tillbaka. Så pass lång nedtid är mycket, mycket ovanlig. Intrånget drabbar alla 415 olika verkstäder över hela landet. "It-attacken har låg finansiell påverkan." Menade VD Pehr...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon