Microsoft samarbetar med WordPress och Drupal

In Drupal, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Vad är detta? Microsoft promotar WordPress och Drupal? Microsoft Web Platform kallas ett ekosystem för att bygga och hosta webb sajter, tjänster och applikationer. Egna mikrosatsningen Oxite open source CMS från Codeplex syns inte ibland de mycket mer namnkunniga PHP skrivna open source CMS:en WordPress och Drupal. Som fram tills dags dato varit stora konkurrenter till Microsofts egna Windows Live-bloggsatsning. En av flera "why beat 'em when you can join 'em" idéer från Redmond (hela idén... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Angående den sista bilden Drupal+Microsoft från 2009 kan jag säga att mycket händer just nu. Mer info kommer på MKSE.com nästa vecka!

  2. Microsoft har på senare tid gett sitt stöd till Drupal på flera sätt. Bland annat genom att stödja konferenser och även förbättra stödet för PHP och Drupal på IIS. Vi på NodeOne hade nyligen besök av Anders Wendt på svenska Microsoft och Garrett Serack från Microsoft i USA, som utvecklar CoApp, en pakethanterare för open source på Windows.

    Vi hoppas fler ser möjligheterna med att välja Drupal som CMS tillsammans med Windows som plattform. Om man får tro Microsoft är det ett stort intresse för open source CMS även bland Microsoft-trogna kunder och Microsoft själva ser Drupal som ett CMS att rekommendera.

    Meningen ”Drupal berättar att de till en början var osäkra…” är lite missvisande. Drupal är inte ett företag eller grupp som för gemensam talan. Drupal är en produkt som utvecklas av en mängd individer. Det är mer relevant att citera den person som gjorde uttalandet, om det nu var Dries Buytaert, Angela Byron eller någon annan i Drupal Association som arbetar för att främja Drupal och organisera DrupalCon-konferenserna.

  3. Pingback: Tweets that mention Microsoft samarbetar med WordPress och Drupal | Might Know Something Else -- Topsy.com

  4. Pingback: Nyheter – 7 februari, 2011 | Attefall Allehanda - Nyheter och recensioner

Leave a Comment