Microsoft samarbetar med WordPress och Drupal

In Drupal, Microsoft .NET, Nyheter, Open source PHP, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström4 Comments

Vad är detta? Microsoft promotar WordPress och Drupal? Microsoft Web Platform kallas ett ekosystem för att bygga och hosta webb sajter, tjänster och applikationer.

Egna mikrosatsningen Oxite open source CMS från Codeplex syns inte ibland de mycket mer namnkunniga PHP skrivna open source CMS:en WordPress och Drupal. Som fram tills dags dato varit stora konkurrenter till Microsofts egna Windows Live-bloggsatsning. En av flera ”why beat ’em when you can join ’em” idéer från Redmond (hela idén med Codeplex är en annan).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nya referenser från ledaren på WooCommerce, trots riskkapitalisternas ogillande

Drupal berättar att de till en början var osäkra om de skulle ställa upp. Men efter en tankeställare hakade de på. De hoppas satsningen kommer gynna båda aktörer.

Även det mer logiska valet, .NET baserade open source CMS:et DotNetNuke Community Edition, får en push i Microsofts nya initiativ.

Kommentarer

  1. Angående den sista bilden Drupal+Microsoft från 2009 kan jag säga att mycket händer just nu. Mer info kommer på MKSE.com nästa vecka!

  2. Microsoft har på senare tid gett sitt stöd till Drupal på flera sätt. Bland annat genom att stödja konferenser och även förbättra stödet för PHP och Drupal på IIS. Vi på NodeOne hade nyligen besök av Anders Wendt på svenska Microsoft och Garrett Serack från Microsoft i USA, som utvecklar CoApp, en pakethanterare för open source på Windows.

    Vi hoppas fler ser möjligheterna med att välja Drupal som CMS tillsammans med Windows som plattform. Om man får tro Microsoft är det ett stort intresse för open source CMS även bland Microsoft-trogna kunder och Microsoft själva ser Drupal som ett CMS att rekommendera.

    Meningen ”Drupal berättar att de till en början var osäkra…” är lite missvisande. Drupal är inte ett företag eller grupp som för gemensam talan. Drupal är en produkt som utvecklas av en mängd individer. Det är mer relevant att citera den person som gjorde uttalandet, om det nu var Dries Buytaert, Angela Byron eller någon annan i Drupal Association som arbetar för att främja Drupal och organisera DrupalCon-konferenserna.

  3. Pingback: Tweets that mention Microsoft samarbetar med WordPress och Drupal | Might Know Something Else -- Topsy.com

  4. Pingback: Nyheter – 7 februari, 2011 | Attefall Allehanda - Nyheter och recensioner

Leave a Comment