Milanos modevecka bygger virtuella catwalks på Episerver av Avanade och Accenture

In Nyheter, CXM, E-handel, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Accenture har hjälpt Milans modemässa och modekvarter med digitalt stöd tidigare. I år gör man det virituella och digitala stödet ”på riktigt” för en mässa som inte kan arrangeras enligt sedvanliga förutsättningar. Lösningen Milan Digital Fashion Week till Camera Nazionale Della Moda Italiana (CMNI) levereras i samarbete med Avanade och ska även nyttja flera andra av Accentures och Microsofts föredragna partners. Som Episerver, de används för att hantera både innehåll och e-handel via produkterna CMS och Commerce.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Accenture tror på chatGPT och AI igen

Modemärken, designers och andra experter inom branschen är tänkte att använda plattformen för interagera med köpare, media, influencers och konsumenter.

Plattformen är uppdelad i tre delar: 1) en modefokuserad innehållshub för livestreaming, virtuella catwalks och andra evenemang och rundabordssamtal; 2) ett virtuellt showroom där produkter och varor visas upp tillsammans med support för beställning av varor; 3) en datadriven insiktsplattform för att analysera och införskaffa kunskap om besökarnas interaktioner med varumärken, evenemang och innehåll.