Miljöpartiet MP.se lanserad på Drupal

In Drupal, Featured, Offentlig sektor by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Mp.se är ännu inte ompekad, men Bricco och Oktavillas Drupal-projekt som pågått sedan i mars har fått en första release på Nya.mp.se. På vanliga mp.se listas en Facebook widget samt gamla Custom CMS:et skrivet i Microsoft .NET.

Sajten satsar på ett längre, tydligt men oregelbundet löp, har många ”utgångar” till sociala nätverk och olika funktioner som polls listas till höger om löpinnehåll. Precis som i CMS-kollegan Moderat.se release från tidigare i år har inte medlemsregistrering- och hantering portats till denna release. Problem med medlemshanteringen (iFrame till gamla CMS:et) dras även t ex Drupal-användaren Unionen.se med. De har fortfarande inte löst det sedan lanseringen i juni (!).

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Karlstads Universitet fortsätter satsa på Drupal-svit

http://nya.mp.se/sites/default/files/styles/640/public/valkommen_till_nya_mp.se_.jpg

Oktavilla stod för visionära skisser och förslag och Bricco för utveckling. Utvecklingen har pågått sedan i juli. Delar av arbetet var:

  • Ta fram eget tema med stöd för specifik sidstruktur och navigeringsmodel
  • Import av medlemsdata via modulen Feeds där bla hanteringen av källan, i form av en webservice, krävt uppdatering av feeds_soap,
  • Ta fram alla rättigheter och roller.
  • Ställa in Varnish cachemotor, Jira ärendehantering och Bamboo för Continuous Integration.

Miljöpartiets webbredaktör och projektledare Johan Schiff beställde.

Ni kan läsa mer om gamla MP.se i denna MKSE genomgång.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Starbucks nästan borta från Sverige, satsar ändå på internationellt Web3.0 lojalitetsprogram

Leave a Comment