MKSE Digital Excellence – Sveriges mest begåvade digitala satsningar 2016

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Vad utmärker en utmärkt webbplats och digital satsning 2016? Inte tycke och smak.

Vi lever i en tid av data och analys. Oändligt många kvalificerande egenskaper kan utvinnas och ställas mot varandra. Det är vad MKSE.com gjort med satsningen MKSE Digital Excellence 2016.

mkse digital excellence 2016

pingdom
2016 har kallats för ”The year of performance”. Googles algoritm listar resultat bedömt på prestanda och era användare riskerar direkt lämna för en konkurrent om inte upplevelsen laddas in snabbt och rendreras rappt. Givetvis ska prestanda vara med i en korrekt bedömning. Baserat på flera slagningar från Sverige på varje tävlande har vi jobbat tillsammans med Pingdom för att ta reda på genomsnittlig laddtid.

detectify

Google rankar numera resultat baserat på om säkerhetsmekanismen SSL är påslaget. Tillsammans med säkerhetsexperterna på Detectify har MKSE tagit reda på vilka av de tävlande som tvingar SSL. Viktigt ur fler perspektiv då attackerna mot betydande webbplatser ständigt ökar.

builtwith

”Limmet” som inleder och håller i en kundupplevelse är fortfarande e-posten. Marketing Automation är hett och de aktörer som valt jobba med ett av 20 ledande, integrerade verktyg har uppmärksammats och inkluderats i undersökningen.

google

Sidors kvalitetsmått i Pagerank är fortfarande en helig graal inom sökmotoroptimering och ett värde som inkluderas i undersökningen. Vi tittade även på aktivitet och fräschhet, hur ofta uppdateras en sitemap-XML samt tog reda på Googles värde för Responsetime.

På så sätt tar vi reda på vilka som är Sveriges mest begåvade digitala satsningar 2016!

Vilka får vara med?

MKSE är den enda nyhetskällan i Sverige som sammanställer samtliga pressreleaser, tips och uppgifter kring nysläpp, större satsningar och re-designer. Omkring 6000 svenska sajt-, app- och digitala lanseringar från de senaste 7 åren finns redovisade i vår databas. Manuellt kurerat har drygt 1000 bidrag från de senaste 12 månaderna setts över och 152 har kvalificerat sig. Baserat på organisatorisk storlek och omsättning.

Alla egenskaper har mätts, viktats och sammanställts hos samtliga 152 tävlande. Därefter har bidragen kategoriserats i olika klasser. De sedvanliga MKSE-uppgifterna kring respektive bidrags CMS, CXM, e-handelsprodukt, analysstöd etc. samt ansvarig leverantör har även lagts till.

Inom kort presenterar vi de nominerande inom respektive klass. Därefter avslöjas vinnarna och Sveriges mest begåvade digitala satsning! Håll era ögon på MKSE.com.

Kommentarer

  1. 152 bedömda bidrag från 2015/2016. SEO, performance, CXM och IT-säkerhet kontrolleras noga. Vilka blir vinnare? #DigitalExcellence

Leave a Comment