EPiServer 7.5, GIF-animation, IBM Websphere, Liber, mogul Episerver, HCL Commerce, IBM, Nyheter

Mogul bakom Liber.se med skön startsida på EPiServer

In Episerver, HCL Commerce, IBM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström6 Comments

Update: Ingrid Eklund, marknadsansvarig på Mogul, tipsar om att Liber har nyligen lanserat sin nya webbplats www.liber.se.

Projektteamets ambition ska ha varit att skapa en webbplats som är lätt att underhålla, lätt att publicera relevant information i och som gör det lätt för besökare att hitta det de söker. Känns det igen?

EPiServer 7.5, GIF-animation, IBM Websphere, Liber, mogul Episerver, HCL Commerce, IBM, Nyheter

Men startsidan vart hur som helst skönt designad med bl a en GIF-animation (!) och imagemap som leder till en mängd länkar på ett innovativt sätt. Synd att undersidorna i enkelt listad verdana inte håller samma klass.

Nu kommer jag säkert få ett otal tweets och kommentarer om SEO-ovänlighet, tillgänglighet, progressive enhancement, de där design-riktlinjerna och en allmän otydlighet. Men underskatta aldrig besökarna. Omväxling och egna initiativ hos konsulterna förnöjer. Privat skriver jag om projekt och webbdesign 4-5 ggr per dag. Och ni är ganska bra på CTRL-U + CTRL-C + CTRL-V. Tänk på det.

Vi har mer på samma ämne:  Kungliga Operan uppdaterar egna appen med AR, ny leverantör igen

Sajten ligger på en EPiServer CMS 5, som har integrerats med Libers befintliga e-handelslösning som i sin tur ska vara  baserad på IBM WebSphere.

Men vid andra anblick, visst är det ett aningen skitigt hantverk med, som kommentatorerna nedan påpekar, lustig URL-struktur och en del andra enklare misstag.

Kommentarer

  1. Pingback: Tweets that mention Mogul bakom Liber.se med skön startsida på EPiServer | Might Know Something Else -- Topsy.com

  2. Det var kul att se att de vågat sig på en riktigt originell startsida! Jag blev dock besviken när jag såg att det var en image map. Hur väl stämmer det med ambitionen att skapa en webbplats som är lätt att underhålla?

  3. Så här blir det när all Epiutveckling görs i Ukraina. finns knappt några andra än chefer som “jobbar med Epi” kvar på Mogul Sverige.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.