Morris öppnar upp Viskan e-handel

In Check out/Kassasystem, Övriga / Custom CMS, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Viskan leverar ny e-handelsplattform till snabbväxande klädvarumärket Morris. Den nya sajten vänder sig både till återförsäljare och slutkonsument och baseras på Viskans affärssystem Viskan Ramos samt Viskan eStore som e-handelsplattform.

Morris webbshop ska vara ett komplement till de fysiska butikerna, en plats att köpa det som inte finns i den vanliga butiken.

” – Själva shoppen ska ge en känsla av en gammal dagstidning utan att kännas gammal. En bidragande detalj till känslan är att Morris valt att ha shoppen ganska smal, kanske smalare än man normalt bygger de flesta webbshoppar idag”

säger Magnus Schmitz, frontendutvecklare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Makeupvarumärket använder Viskan för europeisk e-handelsexpansion

smal är inte sajten med sina centrerade 960-965 pixlars bredd (exklusive bakgrundsbilder) i desktop. Det är däremot lite märkligt att ingen av hero-bilderna med sina tilltalande produktinnehåll på startsidan länkas och leder till ett köp. Inte ens på undersidan är produktbilderna länkade. Svårt att hitta något man vill köpa från ”katalogen/tidningen” då.

Och hur avskräckande är inte tvingat personnummerfält? Åtta (!) tvingade fält, den plottriga trespalts-utcheckningsdesingen (som överlevt sedan Kappahl-projekten 2011) som inte får fyllas i i den ordning besökaren vill (!). De måste tas uppifrån och ned, med start på personnummer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Viskan e-handel när klädmärket uppdaterar egna varumärkessajten

Sedan skalar ibland inte de 270kb stora bilderna speciellt bra i smalare, responsiva upplösningar.

Leave a Comment