Myndigheten köper in headless Optimizley av Consid, minskad arbetsbörda för redaktörer

In Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Konkurrensverket ska ha velat förnya sin digitala närvaro som bestod av en äldre, utdaterad Episerver CMS-lösning med flera problem. Projektet tillsammans med Konkurrensverket initierades under 2020. Den nya lösningen togs fram som en ”headless” decoupled-arkitektur och Consid berättar att de byggde upp en ny frontend i React.js ovanpå molninstallationen av Optmizely. Dessutom har t ex navigeringen och UX stöpts om helt med målet att bli blixtsnabb.

”– Consid har hjälpt oss att lösa allt det vi hade behov av .. Vi ville skapa en webbplats som utgår från de behov som besökarna har när de kommer till oss, och som hjälper besökarna att uträtta sina ärenden. En viktig del här var att få en stabil teknisk plattform med smarta och användarvänliga lösningar.”

Säger Linnea Åslund, Digital kommunikatör på Konkurrensverket. Nu ska det gå enklare och snabbare attDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Consid vinner Riksbanken och Göteborgs Universitet


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon