NA-KD ersätter alla egna copywriters med Textual NLG AI-teknik

In AI, Machine Learning, Botar, CXM, Nyheter, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sïmon Saneback från Wellstreet berättar för MKSE.com att deras portföljbolag Textual just tagit en genombrottsorder.

För ett år sedan inledde NA-KD (Episerver Commerce användare) och Textual ett pilotprojekt för att ersätta traditionell copywriting vid skapandet av produkttexter. Sedan dess har de två Göteborgsbaserade företagen arbetat nära för att automatisera hur produktbeskrivningar skapas och översätts.

Resultatet ska lett till kortare ledtider, minskade översättningskostnader och ökad organisk trafik. Idag skapas alla produkttexter på NA-KD med hjälp av Textual – utan någon form av manuell copywriting.

Det var gynnsamt att NA-KD har en öppen syn på, och gillar, nya e-handelsteknologier. Modebolaget ska nu ersätte alla manuella copywriters med AI-skriva texter. Tekniken bygger på NLG och avancerad datalingvistik där automatiserade texter med mänsklig tonalitet kan skapas utifrån attribut såsom färg, storlek, kategori och varumärke. Den så kallade NLG-teknologin (Natural Language Generation) säkerställer helt korrekta och naturliga texter på flera språk, vilket i sin tur gör det enklare och billigare för e-handlare att växa på nya marknader.

Vi har mer på samma ämne:  Modeprofilen föredrar Instagram Shopping framför Bambuser live shopping "För många klick"

Bolagets grundare Henrik Gemoll har jobbat i flera år med att få produkten att fungera som de vill.

Björn Bergström, Chief Growth Officer NA-KD, bekräftar att:

” – Genom att automatisera vår process för att skapa produktbeskrivningar med Textual har vi ökat vår effektivitet när det kommer till att publicera produkttexter med mänsklig kvalitet. Omedelbara översättningar hjälper oss att ligga steget före och skala upp våra lokaliseringsinsatser.”

Gartner förutspådde redan för fyra år sedan att 2018 skulle 20% av allt business content skrivas av en maskin. Det gällde främst sportreferat och aktieinformation, men huruvida de fick rätt är svårt att sia om.