Nansen bakom inbjudande gåvowebb på nya Barncancerfonden.se

In Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb, Tillgänglighet by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nansen är klara med ett större uppdrag för Barncancerfonden och officiella Barncancerfonden.se. Fokus har varit att skapa en ny, digital närvaro med starkt fokus på barnet, glädjen i varje överlevande barn och ett enkelt och inbjudande sätt att ge pengar i varje del på webbplatsen.

barncancerfonden episerver

Uppdraget var att se över ’onlinenärvaron’, göra det enklare att skänka pengar till barn svårt sjuka i cancer, men också att informera de drabbade i barnets närhet; familj, vänner och skola.

En tidig insikt i arbetet var att bara 27 procent av besökarna på Barncancerfonden.se kommer in via förstasidan, övriga 73 procent kommer in direkt till svenska folkets egna insamlingar, Barncancerfondens olika event eller de lokala föreningarnas sidor.

Anntalet startpunkter på förstasidan minskades och istället togs ”microstartsidor” fram. Speciella megamenyer togs fram för att ta besökare flera steg utan att störa övrigt innehåll. Den responsiva sajten har även fått adaptivt anpassade menyer för att både skala men även ge en hög användbarhet på alla tänkbara mobila enheter.

Det är en EPiServer CMS 7 som ligger bakom sajten.  Även Funka har jobbat med Barncancerfonden.

Leave a Comment