Nansen bakom Thomas Cook EPiServer 7.5 intranät för 30 000 anställda

In Intranät, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under EPiServer Awards 2014 utsågs Nansen till vinnare i kategorin bästa intranät tillsammans med 2014 års uppdrag för kunden Thomas Cook.

Motiveringen för vinsten löd:

“Nansen har med stor lyhördhet för sin målgrupp lyckats skapa mer än bara en modern sajt, de har åstadkommit en social mediaplattform som används lika mycket från mobila enheter som från datorer.

Thomas Cook HeartBeat är ett EPiServer 7.5-verktyg för intern kommunikation och samarbete mellan koncernens 23 000 anställda (ca 30 000 under sommarsäsongen).

Med 18 varumärken och personal över hela jorden har det funnits tydliga önskemål från både ledning och medarbetare att kunna samarbeta och kommunicera mer effektivt. HeartBeats funktioner för bloggar, artikelkommentarer, samarbetsgrupper och statusuppdateringar ska skapat ett socialt intranät uppskattat av användarna. Information presenteras för användaren på ett personaliserat sätt utifrån varumärke, roll och geografisk placering, i syfte att skapa en så relevant användarupplevelse som möjligt.

0
anställda använder sitt nya EPiServer Intranät

Innehåll har även personaliserat utifrån roll, land, kontor och varumärke och intranätet är designat för att ge en så bra responsiv upplevelse som möjligt. Skälet till detta ska vara att runt 7000 medarbetare arbetar på någon av turistdestinationerna och har sällan tillgång till andra enheter än sin privata smartphone.

Leave a Comment