Naturhistoriska ersätter utdaterade skyltar med iPad lösningar

In Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Naturhistoriskas nya utställning ”Fossil och evolution” har en SiteVision-lösning som visas på iPad-skärmar utvecklats, berättar ansvarige Johan Albertsson för MKSE.com.

Textinformation som tidigare satt på väggar och skyltar i montrarna får flytta in på digitala plattskärmar, uppsatta på lämplig höjd för både barn och vuxna.

80–85 procent av barn i åldrarna 12 till 15 år använder smarta telefoner. Förändringar digitalt som bättre tilltalade både barn och vuxna behövdes göras.

”– Nästan alla generationer är vana vid plattor. Studierna visade det så tydligt. Det var ett naturligt steg att ta, vi ville förnya utställningsmediet.”

0%
barn i åldrarna 12-15 föredrar använda smartphones/tablets
På plattorna går det bland annat att se fossilers förmågor och egenskaper, ”statics”, i form av staplar. Till exempel går det att se hur bra ett djur kan vara på anfall och hur bra den är på skydd.

Redaktörer kan med hjälp av artiklar lägga in all information som direkt uppdateras på plattorna, eftersom dessa är uppkopplade via wifi mot SiteVision-servern. SiteVision-lösningen är separat, men återfinns på samma server som Naturhistoriska externa webbplats.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sundsvall Energi uppdaterar på SiteVision

Leave a Comment