NCC valde Episerver 14 år i rad, mindre nöjda med sökmotorn

In Intranät, Microsoft Dynamics 365, Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Sveriges ledande Marketing Automation Event äger rum 13/11 i Stockholm.
Anmäl dig till MA Day med 1000:- SEK rabatt. Kod: ”VIP-MKSE”.
Fler än SVT har valt strategin att använda Office 365 SharePoint designen som mall för snabbare igenkänning och acceptans av ett nytt intranät. Även om det i NCCs fall är en Episerver som får ta del av intranätkonkurrentens designstruktur.

Under Smarta Intranät 2018 berättade NCCs Digital Analytic Manager Tor Henocksson och Web Manager Josefin Cejie om sitt nya Episerverbaserade intranät MyNCC. Eftersom NCC hade sin dokumenthantering och ledningssystem i Office 365 SharePoint som sedan länge tillbaka användes av de anställda fick även Office 365 designen följa med för igenkänning.

Det övergripande målet med intranätet var att öka effektiviteten bland medarbetarna. Viktigt ska främst ha varit att hjälpa de anställda med att hitta just den information de söker. Det krävde en bra sökmotor för att täcka NCCs totalt 58 000 sidor. Just nu används publiceringsplattformens interna, men frågan är om den får leva vidare.

”Vi använder Episerver Epifind som sökmotor .. I dagsläget..”

Säger NCCs Tor Henocksson under föredraget. Nya MyNCC ska ersätta NCC:s tidigare intranät Starnet som sett ut på samma sätt sedan 2008 och som har en historik ända tillbaka till 2004. Samtliga 14 åren på just Episerver CMS. Projektet ska enligt teamet tagit runt ett år att genomföra och slututveckla, men projektet fick grönt ljus redan för flera år sedan.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska Golf-förbundet väljer Nimble Initiatives och Strife CMS

Ett annat mål var att intranätet skulle hjälpa till att bygga en kultur, även över de landsgränser där NCC verkar.

Det finns även en integrerad installation av Yammer för att öka den sociala kontakten mellan medarbetare.

NCC Industry valde nyligen iStone som implementationspartner till sitt nya affärssystem. Även det Microsoft-baserat, en Microsoft Dynamics Enterprise 365.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.