Net1 öppnar omfattande, ren och tillgänglig köpupplevelse på EPiServer

In Check out/Kassasystem, Optimizely/Episerver, Responsive Design / Mobilwebb by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Nansen har släppt nya Net1.se på en responsiv EPiServer CMS 7. Köpupplevelsen på nya net1.se ska vara byggd för att vara ”omfattande, ren och tillgänglig”. Net1 erbjuder internet och telefoni som täcker hela 95 % av Sverige. Det innebär Sveriges i särklass största täckning över både tät- som glesbygd, något som den nya webbplatsen även ska förmedla.

net1 nansen

Sajten är byggd med ett ”less is more” fokus. Det finns avskalade flöden genom hela webbplatsen så inget stör när besökare tar del av Net1s utbud. Det ska ha lett till att antalet besökare som lämnar sajten direkt efter ankomst ska ha minskat med över 30%.

Delar av sajten har byggts med en content-tanke för igenkänning från tryckt material och webbplatsen är SEO-anpassad så den ger naturlig sökbarhet baserat på nytt redaktionellt material som skapas.

Webbredaktörerna har fått utbildning samt tillgång till publiceringsverktygets nya ”blocks” stöd för att vid behov kunna arrangera om t ex samtligt startsideinnehåll.

Tidigare i höst släpptes självhjälpsidorna Mina sidor med bl a grafiska staplar som redovisar användning av mobildata på samma CMS av Nansen.

Project team

Discovery/UX/design
Rodolphe Toots
Sussi Zällh
Sofia Karlsson
Giovanni Vivanco
Jaan Orvet

Frontend
Giovanni Vivanco

Backend (super trouper team)
Andreas Oldeskog
Tobias Melén
Kalle Alvar Gaus
Rodolphe Toots

Project managers

Charlotta Lorentz
Rodolphe Toots

Leave a Comment