NK öppnar riktig e-handel med ny leverantör, digital lösning för alla separata handlare klar 2021

In E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordiska Kompaniet, NK, med lyxvaruhus i Stockholm och Göteborg har i många år jobbat med Nordic Morning och Ottoboni för sin e-handel. Men på sistone har digitalt stått tillbaka en aning för samarbeten med Garbergs och TietoEvry/Meridium som utöver vår- och höstkampanjer lett till egna beställningsformulär (kallat “NK Hemleverans”) med webbpubliceringssystemets enklare, mailbaserade forms-stöd. NK.se fortfarande även en Episerver CMS användare.

Därför har NK, med byråer som och tidigare Nordic Morning/Ottoboni för webben, snabbt agerat och lagt till e-handel. Det är bara det att i NKs stilistiskt nedtonade konverteringsfall består “ehandeln” av ett enklare flerstegs-formulär.

” – Vi har haft ett nära samarbete med Avensia igenom hela projektet. Från att vi påbörjade planeringen av hur NK:s e-handel borde se ut till att vi nu går live. Vår driftsmodell är unik, vilket skapar möjligheter och utmaningar, ur både ett affärsmässigt och tekniskt perspektiv, när NK nu öppnar e-handel. Avensia har varit huvudparter i detta betydelsefulla utvecklingsprojekt och vi är tacksamma för vårt nära och goda samarbete”

Säger Henrik Andreasson, VD på NK.

Vi har mer på samma ämne:  Nordic Nest, Dormy och Ridestore nya kunder på Commercetools headless

Nordiska Kompaniet NK öppnar däremot idag en riktig e-handel. Projektet drivs i nära samarbete mellan NK och NK:s handlare. Lösningen ska stödja NK att stödja sin affärsmodell med flera separata handlare som agerar under NK:s varumärke. NK ska ta ett stort steg i sin digitala utveckling och vill utöka sin räckvidd med handelslösningen. Den ska kombinera kraften i NK:s starka varumärke med prestanda, skalbarhet och digital kundupplevelse. E-handelsplattform, affärssystem, lösningar för kundlojalitet och produktinformation finns med.

Nya NK-avdelningar ska öppnas upp löpande. Det långsiktiga målet är att samtliga NK-avdelningar ska finnas representerade på NK:s e-handel och den stegvisa lanseringen väntas fortsätta under hela 2021. Avensia är strategisk utvecklingspartner.

Vi har mer på samma ämne:  IVEO släpper nytt på Centra headless, vunnit Swedish Match, Newton Svenskt Näringsliv och Teknikföretagen på kort tid

Nordiska Kompaniet grundades 1902 av Josef Sachs och består av två varuhus, ett i Stockholm och ett i Göteborg. Varumärket NK samt varuhusbyggnaderna i Stockholm och Göteborg ägs av börsnoterade Hufvudstaden AB. Det finns cirka 90 NK-företagare som driver 110 NKavdelningar i Stockholm och 50 NK-avdelningar i Göteborg och varje NK-avdelning har ett hyresavtal med AB Nordiska Kompaniet.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss