Drupal 7, Nodeone, SUS Drupal, Nyheter, Open source PHP

NodeOne släpper Stockholms universitets studentkår på Drupal

In Drupal, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Stockholms universitets studentkår stöps om och blir en medlemsorganisation samt “bolagskoncern”. Den nya sajten måste därmed förenkla och förtydliga den nya organisationens visionära budskap, konkreta råd samt nå ut till studenter med bl a användargenererat innehåll (kan vi inte återgå till att kalla internet för internet och inte “sociala medier” snart?).

NodeOne har tagit fram koncept och design för nya sus.su.seDrupal. Medlemsförmåner och aktiviteter från SUS tre värdeord: Trygghet (studentinflytande), Gemenskap (föreningar och aktiviteter) och Förmåner (rabatter och bostäder) lyfts fram.

Vi har mer på samma ämne:  Forums Syd bygger ny webb, väljer Drupal 8

Det är matigt, omfattande om färggrant. Ingresser blir trevliga, genererade i PNG. Matts Hilden har gjort ett toppenjobb. Siten har datepicker, en laddningsikon på flikbaserade nyheter, skarpa färger. Men varför är alla “gilla” på löpet påslagna per default? Ingen studentfrihet där inte. Och tyvärr är medlemsregistreringen tokigt trist.

Drupal 7, Nodeone, SUS Drupal, Nyheter, Open source PHP

NodeOne har, genom utbildningsansvarige Johan Falk, även skrivit en svensk bok om Drupal hälsar de. Men de får fixa till ett bättre gratis-plugin för spam-skydd av Drupal-kommentarerna på egna sajten.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.