NodeOne släpper Stockholms universitets studentkår på Drupal

In Drupal, Nyheter, Open source PHPby Martin EdenströmLämna en kommentar

Stockholms universitets studentkår stöps om och blir en medlemsorganisation samt “bolagskoncern”. Den nya sajten måste därmed förenkla och förtydliga den nya organisationens visionära budskap, konkreta råd samt nå ut till studenter med bl a användargenererat innehåll (kan vi inte återgå till att kalla internet för internet och inte “sociala medier” snart?).

NodeOne har tagit fram koncept och design för nya sus.su.seDrupal. Medlemsförmåner och aktiviteter från SUS tre värdeord: Trygghet (studentinflytande), Gemenskap (föreningar och aktiviteter) och Förmåner (rabatter och bostäder) lyfts fram.

Fler artiklar om ämnet:  Acquia öppnar alla dörrar, i nytt partnerskap med tre e-handelsföretag

Det är matigt, omfattande om färggrant. Ingresser blir trevliga, genererade i PNG. Matts Hilden har gjort ett toppenjobb. Siten har datepicker, en laddningsikon på flikbaserade nyheter, skarpa färger. Men varför är alla “gilla” på löpet påslagna per default? Ingen studentfrihet där inte. Och tyvärr är medlemsregistreringen tokigt trist.

NodeOne har, genom utbildningsansvarige Johan Falk, även skrivit en svensk bok om Drupal hälsar de. Men de får fixa till ett bättre gratis-plugin för spam-skydd av Drupal-kommentarerna på egna sajten.

Fler artiklar om ämnet:  Mäklarsamfundet släpper ny digital närvaro på Drupal, integrerar flera system

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.