Nordiska handlar upp ny byrå för agil och UX-leverans

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nordiska vill öka egna takten på utvecklingen av alla egna, digitala lösningar i olika kanaler. För detta har man valt börja jobba med Stockholmsbaserade Esatto. Byrån går direkt in och förstärker i Nordiskas agila team, både med utvecklar-, design- och UX-kompetens. Nordiska är ett kreditmarknadsbolag som erbjuder sparande till privatpersoner och finansiella tjänster till företag genom partnerskap. Visionen är att genom innovativ teknik och hög kompetens möjliggöra affärer och finans­iell utveckling, och ambitionen är att växa och skala upp med kvalité och hållbarhet i fokus.

” – Vi vill bygga det tekniskt bra från början eftersom det möjliggör att vi kan skala med ett mindre team långsiktigt, där fokus blir vidareutveckling snarare än släcka bränder. För oss är det också väldigt viktigt att det blir säkert- man ska kunna lita på att systemet verkligen fungerar när det kommer till pengar. Men som aktör vill vi vara både säker och kunna leverera snabbt, och då behöver vi molnbaserade- och automatiserade tjänster i framkant. Sen är det en utmaning att hela tiden hålla fokus på att bygga saker bra från start, eftersom vi samtidigt vill ha fart. Här har förstärkningen av duktiga personer med insikter och kunskap från Esatto varit jättebra för oss.”

Säger Joakim Millås, CIO Nordiska. Nordiska.se är en .NET-produktion med bl a Zopim chattstöd.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kappahl handlar upp ny partner inom digitalisering och kundupplevelse